Młody ziemniak
Destylowany alkohol jest znany już od starożytności, stosowano go wtedy jako składnik balsamów, esencji i perfum,…
Czytaj więcejPrzyjęcie weselne w Restauracji Akademia
Akademia jest znana jako jedna z najlepszych restauracji w Warszawie, w której możemy skosztować zarówno tradycyjnych,…
Czytaj więcejFestiwal Kotleta Schabowego w Akademii 25.02 – 3.03
Która to już edycja, trudno zliczyć, zresztą to nieważne – ważne, że ciągle uwielbiacie nasze schabowe!
Czytaj więcejHistoria Walentynek – dlaczego świętujemy 14 lutego?
Co roku w lutym wszystkie wystawy sklepowe zapełniają się czerwonymi serduszkami, a zakochani dwoją się i…
Czytaj więcejKolacja Walentynkowa w Akademii – Konkurs
Kochani!!! Już za kilka dni święto, na które czekają wszyscy zakochani. Czy już wiecie jak spędzicie…
Czytaj więcejWodorosty na zdrowie – charakterystyka najpopularniejszych gatunków wykorzystywanych w kuchni
Wodorosty wydają nam się czymś zupełnie egzotycznym i zwykle nie kojarzą nam się z gastronomią, choć…
Czytaj więcejElegancka kolacja Walentynkowa w Restauracji Akademia
Miłość jest treścią naszego życia, ale żeby żyć trzeba jeść, dlatego Szef Kuchni Restauracji Akademia ma…
Czytaj więcejSteki – mięsa, z których się je przyrządza, stopnie wysmażenia, przepis na stek doskonały
Stek uchodzi za jedno z najsmaczniejszych, a jednocześnie najtrudniejszych do przyrządzenia dań. Choć pozornie nie ma…
Czytaj więcejCzekoladowe love – za co kochamy czekoladę
Czy w ogóle istnieje ktoś, kto nie lubi czekolady? Większość z nas uznaje ją za swoją…
Czytaj więcejJak przetrwać zimę – ferie w ciepłych krajach
Niskie temperatury i krótkie dni chyba wszystkim dają się we znaki. Tęsknimy za późnymi zachodami słońca,…
Czytaj więcej