Winnica od podszewki — proces powstawania wina
Z każdym rokiem coraz bardziej doceniamy wyjątkowy smak win. Nasza wiedza na ich temat ciągle rośnie,…
Czytaj więcejJak wybrać wino do obiadu?
Wino to doskonały dodatek do wielu posiłków. W końcu dzięki niemu wydobędziesz prawdziwy smak serwowanych potraw…
Czytaj więcejKoncepcja Slow Food — z czym to się je?
Slow life, work, fashion, beauty — to wszystko już było i przyjęło się w naszym kraju…
Czytaj więcejKiszonki – słowiańskie superfood
Kiszone warzywa to prawdziwe bogactwo witamin. Nic dziwnego, zatem, że jednym z najnowszych trendów w gastronomii…
Czytaj więcejSoki tłoczone na zimno w Akademii– 100 procent witamin i zdrowia!
Wiosna to idealna pora na zmianę nawyków żywieniowych, pomaga nam w tym bogactwo owoców i warzyw…
Czytaj więcejHistoria Prima Aprilis
Prima Aprilis obchodzony 1-go kwietnia jest jednym z najbardziej wyczekiwanych świąt. W ten dzień zwyczajem jest…
Czytaj więcejJak wybrać catering w restauracji? Czym się kierować?
Organizacja większej imprezy to prawdziwa sztuka. Goście mają tendencję do oceniania każdego aspektu takiego wydarzenia: od…
Czytaj więcejByć kelnerem – czy to praca z powołania, czy może być nim każdy? Kochaj to, co robisz, a będziesz najlepszy
Bycie kelnerem kojarzy się z ciężką, często niewdzięczną pracą. Dla wielu osób to zajęcie stało się…
Czytaj więcejKultowe dania w restauracji Akademia
Restauracja Akademia słynie nie tylko z gustownie urządzonego wnętrza, ale także – a właściwie przede wszystkim…
Czytaj więcej