Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką48 zł
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem46 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami72 zł
Sałata z pieczonym kozim serem, awokado i owocami58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym27 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową32 zł
Zupa krem z dyni z pestkami dyni32 zł

Dania główne

Pierogi z wędzonym twarogiem i ziemniakami i okrasą z cebuli52 zł
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku59 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi87 zł
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza79 zł
Noga kaczki confit zapiekanką buraczano-gruszkową i sosem z rokitnika86 zł
Biodrówka jagnięca w ziołowej panierce z pieczonymi warzywami, puree truflowym
i sosem tymiankowym
125 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem68 zł
Menu degustacyjne (5-cio daniowe)289 zł

Desery

Tarta z owocami sezonowymi i lodami waniliowymi32 zł
Kisiel wiśniowy z lodami chałwowymi34 zł
Crème brûlée32 zł
Sernik „Akademia”34 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą69

Paleta smaków

Borowiki na maśle z natką pietruszki55 zł
Borowiki w śmietanie z natką pietruszki55
Crème brûlée z foie gras i gęsich wątróbek z konfiturą z porzeczki58 zł
Szyjki rakowe w sosie śmietanowym z concasse pomidorowym68
Consomme borowikowe z pierożkami z borowikami i śmietaną42 zł
Risotto grzybowe w serze dojrzewającym74 zł
Sum ze szpinakiem, puree ziemniaczanym i sosem grzybowym89 zł
Polędwica wołowa z ziemniaczanym gratin, szpinakiem i sosem grzybowym168 zł
Racuchy z jabłkami z lodami jogurtowymi32 zł

W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.