Przystawki
Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką | 48 zł |
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem | 46 zł |
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami | 59 zł |
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami | 72 zł |
Sałata z pieczonym kozim serem, awokado i owocami | 58 zł |
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną | 380/580 zł |
Zupy
Domowy rosół z makaronem przepiórczym | 27 zł |
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową | 32 zł |
Zupa botwinkowa z kwaśną śmietaną | 32 zł |
Dania główne
Pierogi z wedzonym twarogiem i pieczonymi ziemniakami z okrasą z cebuli | 54 zł |
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza | 87 zł |
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku | 69 zł |
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi | 87 zł |
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem | 68 zł |
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą | 78 zł |
Pierś kaczki z puree z batatów, marynowaną nektarynką i sosem rabarbarowym | 89 zł |
Kotlet schabowy z kostką ze świni Puławskiej z młodą kapustą z koperkiem i ziemniakami | 78 zł |
Menu degustacyjne (5-cio daniowe) | 289 zł |
Desery
Tarta rabarbarowa z lodami | 34 zł |
Crème brûlée | 32 zł |
Tiramisu | 34 zł |
Sernik „Akademia” | 34 zł |
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym | 38 zł |
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą | 69 zł |

Paleta smaków
Szparagi z jajkiem poche i sosem holenderskim* | 55 zł |
Burrata ze szparagami i pomidorami malinowymi, pesto z czosnku niedźwiedziego | 62 zł |
Pyry z gzikiem i szparagami | 49 zł |
Zupa krem ze szparagów z płatkami migdałów | 32 zł |
Risotto szparagowe w polskim serze dojrzewającym | 74 zł |
Dorada z zielonymi szparagami, ziemniakami i ratatuille z bobem | 92 zł |
Polędwica wołowa ze szparagami, fondantem ziemniaczanym i sosem chimichurri | 168 zł |
*suplement: wędzony łosoś / smoked salmon 24
W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.