Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką48 zł
Śledź z czerwoną cebula, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem42 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami69 zł
Sałata z kozim serem, awokado i owocami58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym27 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową34 zł

Dania główne

Risotto truflowe w serze Bursztyn69 zł
Pierogi z wędzonym twarogiem i pieczonymi ziemniakami, okrasa z cebuli49 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi32 zł
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza79 zł
Polędwica wołowa z foie gras, szpinakiem, puree pietruszkowym i sosem truflowym188 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
Sandacz z sosem rakowym, puree ziemniaczanym i dzikim brokułem82 zł
De Volaille z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem59 zł
Menu degustacyjne (5-cio daniowe)249 zł

Desery

Tarta śliwkowa z lodami czekoladowymi ze śliwka w burbonie32 zł
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi32 zł
Crème brûlée32 zł
Sernik „Akademia”32 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą59

Paleta
smaków

Szanowni Goście,
W dniach 10 listopada – 30 listopada serdecznie zapraszamy do Akademii na dania z gęsiny,
serwowane w ramach akcji „Gęsina na św. Marcina”, w specjalnym menu znajdziemy:

Carpaccio z półgęska z konfiturą z figi64 zł
Crème brûlée z gęsich wątróbek56
Gęsie żołądki z borowikami49
Krupnik na gęsinie z żołądkami gęsimi35
Pierogi z gęsiną w sosie wiśniowym69 zł
Noga z gęsi z Podlasia z sosem różanym, modrą kapustą i kopytkami116 zł

Na specjalne zamówienie z 4 – dniowym wyprzedzeniem:

Cała gęś faszerowana wątróbką, chałką i morelami, podawana z kopytkami, buraczkami i modrą kapustą (dedykowana dla 4 osób) 610 zł

W przypadku grup 6-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.