Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką48 zł
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem42 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami69 zł
Sałata z kozim serem, awokado i owocami58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym27 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową34 zł
Zupa cebulowa z grzanką z serem Bursztyn38 zł

Dania główne

Risotto truflowe w serze Bursztyn69 zł
Pierogi z wędzonym twarogiem i pieczonymi ziemniakami, palone masło49 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi87 zł
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza79 zł
Polędwica wołowa z foie gras, szpinakiem, puree pietruszkowym i sosem truflowym188 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
De Volaille z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem59 zł
Menu degustacyjne (5-cio daniowe)249 zł

Desery

Tarta śliwkowa z lodami czekoladowymi ze śliwka w burbonie32 zł
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi32 zł
Crème brûlée32 zł
Sernik „Akademia”32 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą59

Paleta smaków

Placki ziemniaczane z musem chrzanowym i wędzonym pstrągiem52 zł
Ozory cielęce w galarecie49
Pierogi z kaszanką na musie z jabłek i musztardy44 zł
Śląski żur żyniaty z kiełbasą śląską36
Wegetariański gulasz z boczniaka z kluskami śląskimi59 zł
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim i kiszoną kapustą78 zł
Rolada śląska z kluskami śląskimi i modrą kapustą82 zł
Szpajza cytrynowa z limoncello i bitą śmietaną32 zł

W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.