Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką48 zł
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem46 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami72 zł
Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem / z grillowanym halloumi58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym27 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową32 zł
Chłodnik litewski*32 zł
* młode ziemniaki z okrasą z boczku 12 zł

Dania główne

Strazopretti z kurkami i bobem w emulsji maślano cytrynowej52 zł
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku59 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi87 zł
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza79 zł
Noga kaczki confit z kopytkami, marynowaną nektarynką i sosem agrestowym86 zł
Biodrówka jagnięca w ziołowej panierce z młodymi marchewkami, puree truflowym
i sosem tymiankowym
125 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem68 zł
Menu degustacyjne (5-cio daniowe)289 zł

Desery

Tarta z owocami sezonowymi i lodami waniliowymi32 zł
Mille feuille z malinami34 zł
Crème brûlée32 zł
Sernik „Akademia”34 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą59

Paleta smaków

Kurki na maśle ze świeżym koprem54 zł
Kurki w śmietanie ze świeżym koprem54
Pierogi z kurkami i wędzonym twarogiem z okrasą z kurek39 zł
Burrata z pomidorami malinowymi i pesto62
Zupa kurkowa34 zł
Risotto z kurkami i serem dojrzewającym72 zł
Sandacz z tartą z kurek, szpinakiem i salsą z ogórka małosolnego92 zł
Polędwica wołowa z kurkami, fasolką szparagową i pieczonym ziemniakiem z masłem czosnkowym168 zł
Galaretka owocowa z owocami i bitą śmietaną34 zł

W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.