Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką48 zł
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem46 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami72 zł
Sałata z pieczonym kozim serem, awokado i owocami58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym27 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową32 zł
Zupa botwinkowa z kwaśną śmietaną32 zł

Dania główne

Pierogi z wedzonym twarogiem i pieczonymi ziemniakami z okrasą z cebuli54 zł
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza87 zł
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku69 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi87 zł
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem68 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
Pierś kaczki z puree z batatów, marynowaną nektarynką i sosem rabarbarowym89 zł
Kotlet schabowy z kostką ze świni Puławskiej z młodą kapustą z koperkiem
i ziemniakami
78 zł
Menu degustacyjne (5-cio daniowe)289 zł

Desery

Tarta rabarbarowa z lodami34 zł
Crème brûlée32 zł
Tiramisu34 zł
Sernik „Akademia”34 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą69

Paleta smaków

Szparagi z jajkiem poche i sosem holenderskim*55 zł
Burrata ze szparagami i pomidorami malinowymi, pesto z czosnku niedźwiedziego62
Pyry z gzikiem i szparagami49 zł
Zupa krem ze szparagów z płatkami migdałów32 zł
Risotto szparagowe w polskim serze dojrzewającym74 zł
Dorada z zielonymi szparagami, ziemniakami i ratatuille z bobem92
Polędwica wołowa ze szparagami, fondantem ziemniaczanym i sosem chimichurri168 zł

*suplement: wędzony łosoś / smoked salmon 24

W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.