Owoce morza – jak rozpoznać świeże?
Nie da się ukryć, że owoce morza wciąż są dość egzotycznym produktem z perspektywy przeciętnego Polaka….
Czytaj więcejSchabowy na milion sposobów (krótka historia i kilka sposobów przygotowania)
Kotlet schabowy jest jednym z najbardziej charakterystycznych elementów polskiej kuchni i całej kultury. Jednak co ciekawe,…
Czytaj więcejCzym zaskoczyć kontrahentów na spotkaniu biznesowym?
Spotkania biznesowe rzadko są przyjemne – zwykle wiążą się ze sporą presją i stresem. Nie ma…
Czytaj więcejMłody ziemniak
Destylowany alkohol jest znany już od starożytności, stosowano go wtedy jako składnik balsamów, esencji i perfum,…
Czytaj więcejPrzyjęcie weselne w Restauracji Akademia
Akademia jest znana jako jedna z najlepszych restauracji w Warszawie, w której możemy skosztować zarówno tradycyjnych,…
Czytaj więcejFestiwal Kotleta Schabowego w Akademii 25.02 – 3.03
Która to już edycja, trudno zliczyć, zresztą to nieważne – ważne, że ciągle uwielbiacie nasze schabowe!
Czytaj więcejHistoria Walentynek – dlaczego świętujemy 14 lutego?
Co roku w lutym wszystkie wystawy sklepowe zapełniają się czerwonymi serduszkami, a zakochani dwoją się i…
Czytaj więcejKolacja Walentynkowa w Akademii – Konkurs
Kochani!!! Już za kilka dni święto, na które czekają wszyscy zakochani. Czy już wiecie jak spędzicie…
Czytaj więcejWodorosty na zdrowie – charakterystyka najpopularniejszych gatunków wykorzystywanych w kuchni
Wodorosty wydają nam się czymś zupełnie egzotycznym i zwykle nie kojarzą nam się z gastronomią, choć…
Czytaj więcejElegancka kolacja Walentynkowa w Restauracji Akademia
Miłość jest treścią naszego życia, ale żeby żyć trzeba jeść, dlatego Szef Kuchni Restauracji Akademia ma…
Czytaj więcej