Nietolerancja żywieniowa gości – jak restauracje sobie z nimi radzą ?
Nietolerancja żywieniowa to nieimmunologiczna odpowiedź organizmu na spożycie produktu, który dla ogółu społeczeństwa nie jest szkodliwy….
Czytaj więcejZero waste – czy to możliwe w branży gastronomicznej
Zero waste to ruch, który zakłada ograniczenie, a w szerszej realizacji zupełne wyeliminowanie marnowania. Dosłownie „żadnych…
Czytaj więcejCatering na eventy
Catering na event to specjalne wydarzenie, organizowane najczęściej przez duże przedsiębiorstwa, który ma na celu…
Czytaj więcejRodzaje mięs
Towarzyszy człowiekowi od zawsze. Jest jednym z najlepszych źródeł pełnowartościowego i doskonale przyswajalnego przez organizm ludzki…
Czytaj więcejPolska kuchnia – o kluchach, kluskach i kluseczkach
Kluski w Polsce są bardzo popularnym dodatkiem do dań, ale można je spotkać także w wersji…
Czytaj więcejDlaczego wybieramy wino do posiłku i jak je odpowiednio dobrać?
Kultura picia wina do posiłków wywodzi się z południowej Europy a prawdziwymi koneserami są Włosi oraz…
Czytaj więcejKalendarz sezonowości. Dlaczego warto.
Lokalne sezonowe owoce i warzywa, które dojrzewają w sposób naturalny smakują lepiej i mają znacznie wyższy…
Czytaj więcejAkademia – z jedzeniem konkuruje tu tylko jakość obsługi
‘Nie jestem w stanie powiedzieć, czy lepsza jest obsługa, czy jedzenie’. Taka recenzja naszej Akademii pojawiła…
Czytaj więcejSerwowanie polskich dań – w jaki sposób się zmienia?
Estetyczne posiłki. Jak zmienia się sposób serwowania polskich dań? Serwowanie polskich dań? Zastanawiałeś się kiedyś jak…
Czytaj więcejSmak jak u babci – 5 dań Akademii, których musisz spróbować.
‘Nie ma jak u mamy’ – śpiewał kiedyś Wojciech Młynarski. My mówimy ‘u nas smak jak…
Czytaj więcej