Influencer marketing w gastronomii
Sposób marketingu marki zmienia się błyskawicznie. Aktualnie nie wystarczy reklamacja w gazecie, czy ulotki rozdawane na…
Czytaj więcejW różnorodności siła – restauracja Akademia, restauracja UWieniawy i Bubbles
Monotonia zabija – tak mawiają ludzie i nie ciężko zgodzić się z tym stwierdzeniem. Dni mijają…
Czytaj więcej’Gęsina na św. Marcina’
Dzień 11 listopada jest bardzo ważną datą w kalendarzu każdego Polaka. Nawet najmłodsi obywatele kraju bez…
Czytaj więcejOwoce jako dodatek do potraw.
W polskiej kuchni znajdziemy bogaty wachlarz potraw. Polacy uwielbiają mięso, które jest przyrządzane w różnej postaci…
Czytaj więcejGrzyby w kuchni – królewski borowik
Borowik to grzyb, który jest szczególnie doceniany przez grzybiarzy, głównie za swoje walory smakowe. Od…
Czytaj więcejNietolerancja żywieniowa gości – jak restauracje sobie z nimi radzą ?
Nietolerancja żywieniowa to nieimmunologiczna odpowiedź organizmu na spożycie produktu, który dla ogółu społeczeństwa nie jest szkodliwy….
Czytaj więcejZero waste – czy to możliwe w branży gastronomicznej
Zero waste to ruch, który zakłada ograniczenie, a w szerszej realizacji zupełne wyeliminowanie marnowania. Dosłownie „żadnych…
Czytaj więcejCatering na eventy
Catering na event to specjalne wydarzenie, organizowane najczęściej przez duże przedsiębiorstwa, który ma na celu…
Czytaj więcejRodzaje mięs
Towarzyszy człowiekowi od zawsze. Jest jednym z najlepszych źródeł pełnowartościowego i doskonale przyswajalnego przez organizm ludzki…
Czytaj więcejPolska kuchnia – o kluchach, kluskach i kluseczkach
Kluski w Polsce są bardzo popularnym dodatkiem do dań, ale można je spotkać także w wersji…
Czytaj więcej