19-20 LISTOPADA ZAPRASZAMY NA KOTLET MIELONY Z JELENIA W SOSIE MYŚLIWSKIM
Najczęściej spotykanymi daniami na niedzielny obiad są rosół, kotlety schabowe i… aromatyczne kotlety mielone. W wielu…
Czytaj więcejOD 11 LISTOPADA ZAPRASZAMY NA DANIA Z GĘSINY, SERWOWANE W RAMACH AKCJI „GĘSINA NA ŚW. MARCINA”
11 listopada świętujemy nie tylko rocznicę odzyskania niepodległości, ale także Dzień Polskiej Gęsi. Świętomarcińska tradycja pieczenia…
Czytaj więcej7-10 LISTOPADA TO DNI KOTLETA SCHABOWEGO W AKADEMII
Czy ktokolwiek wyobraża sobie polską kuchnię bez kotleta schabowego? My nie znamy takiej osoby. Schabowy od…
Czytaj więcejZRAZY Z JELENIA OD 3 LISTOPADA W AKADEMII
Hubertus to szczególnie ważny dzień dla myśliwych, jeźdźców i leśników. Tego dnia odbywa się wspomnienie świętego…
Czytaj więcejPiątkowe wieczory z muzyką na żywo
Przepiękna muzyka – niezwykły koncert!!! Przed nami kolejny piątek z muzyką na żywo w Akademii –…
Czytaj więcejW weekend 22-23 października zapraszamy na cepeliny
Cepeliny w Restauracji Akademia już w ten weekend, 22-23 października. Zapraszamy na cepeliny z farszem cielęco-wieprzowym…
Czytaj więcejKaczka pieczona z jabłkami w Restauracji Akademia
Potrawy z kaczką w roli głównej były ozdobą staropolskich biesiad. Kaczka pieczona z jabłkami to jeden…
Czytaj więcejDynia w roli głównej
Niektórzy kojarzą ją tylko z Halloween, a to duży błąd! Dynia, bo o niej mowa, to…
Czytaj więcejW weekend 8-9 października zapraszamy na zrazy wołowe nadziewane borowikami
Zrazy wołowe w Restauracji Akademia już w ten weekend, 8-9 października. Zapraszamy na na zrazy wołowe…
Czytaj więcejLabraks na weekend 24-25 września w Akademii
Labraks (okoń morski) to ryba, której smak bardzo cenią sobie mieszkańcy Grecji, Włoch, Chorwacji czy Hiszpanii….
Czytaj więcej