Nowa Paleta Smaków – Smaki Warszawskie
Od 23 lutego do 22 marca 2023 zapraszamy na nową Paletę Smaków – Smaki Warszawskie, czyli…
Czytaj więcejW WEEKEND 25-26 LUTEGO ZAPRASZAMY NA BIGOS Z DZICZYZNĄ I SUSKĄ SECHLOŃSKĄ
Staropolski Bigos z Dziczyzną i Suską sechlońską, oraz pajdą żytniego chleba na zakwasie w Akademii już…
Czytaj więcejNowa Paleta Smaków – Afrodyzjaki
Mówi się, że droga do serca wiedzie przez żołądek. I nie możemy się z tym nie…
Czytaj więcejW WEEKEND 28-29 STYCZNIA ZAPRASZAMY NA PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM I SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
28-29 stycznia zapraszamy do Restauracji Akademia na placki ziemniaczane z gulaszem i surówka z kiszonej kapusty….
Czytaj więcejDzień Babci i Dziadka w Akademii
Dzień Babci i Dziadka w Restauracji Akademia! Z okazji Dnia Babci i Dziadka, w dniach 21…
Czytaj więcejW weekend 14-15 stycznia zapraszamy na cepeliny z gęsiną
14-15 stycznia zapraszamy do Restauracji Akademia na cepeliny z gęsiną i surówką z modrej kapusty. Cepeliny…
Czytaj więcejNowa Paleta Smaków – The best of 2022
Nadszedł kolejny rok, a wraz z nim podsumowania. To o te dania pytaliście najczęściej w 2022….
Czytaj więcejŚWIĄTECZNA PALETA SMAKÓW W AKADEMII
Kochamy klasykę Świąt, ale lubimy też dodawać swoje ulubione akcenty kulinarne. Jesteście ciekawi co specjalnego dla…
Czytaj więcej19-20 LISTOPADA ZAPRASZAMY NA KOTLET MIELONY Z JELENIA W SOSIE MYŚLIWSKIM
Najczęściej spotykanymi daniami na niedzielny obiad są rosół, kotlety schabowe i… aromatyczne kotlety mielone. W wielu…
Czytaj więcejOD 11 LISTOPADA ZAPRASZAMY NA DANIA Z GĘSINY, SERWOWANE W RAMACH AKCJI „GĘSINA NA ŚW. MARCINA”
11 listopada świętujemy nie tylko rocznicę odzyskania niepodległości, ale także Dzień Polskiej Gęsi. Świętomarcińska tradycja pieczenia…
Czytaj więcej