Ravioli ze szpinakiem i szyjkami rakowymi w emulsji maślanej w Restauracji Akademia już 22-23 lipca 2023. Zapraszamy

Ravioli, czyli potrawa z ciasta makaronowego z nadzieniem w najróżniejszej postaci, to jeden z klasyków włoskiej kuchni. Włosi kochają potrawy mączne i są to nie tylko klasyczne makarony i pizza, ale też pierożki, kluseczki i najróżniejsze wariacje z wykorzystaniem mąki.
Sekretem dobrych ravioli jest m.in. delikatne i bardzo cienkie ciasto.

Naszym zdaniem ravioli zostały stworzone, by nadziać je szpinakiem.
I właśnie ravioli ze szpinakiem i szyjkami rakowymi w emulsji maślanej podamy w Akademii 22-23.07 jako danie weekendowe spoza karty!

Wyrusz z nami w kulinarną podróż do Włoch.

Zapraszamy do restauracji Akademia na rodzinny obiad. Wszyscy będą zachwyceni!

Zapraszamy do rezerwacji stolików. Pyszny weekendowy obiad czeka na Was w Akademii!

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mobile”] Telefon kontaktowy: +48 784 902 902

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mail”] e-mail: info@restauracjaakademia.pl

Możesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork