W weekend 16-17 września zapraszamy do Akademii na tradycyjny kotlet mielony z ziemniakami i buraczkami.
Dwa najważniejsze dania na polskim stole zaczynają się od słowa „kotlet”
– pierwsze to oczywiście popularny schabowy,
– drugi to mielony.
Mielone największą popularność zdobyły w czasach PRL-u, kiedy to w każdym barze były serwowane z duszonymi ziemniakami i surówką w postaci zasmażanych buraczków, marchewki czy kapusty.
Teraz kotlet mielony to również jedno z najpopularniejszych polskich dań.
W Akademii to danie kultowe! Z ziemniakami i buraczkami podbiło serca wielu naszych Gości.
W najbliższy weekend 16-17 września pojawi się w naszym menu, jako danie spoza karty!
Zapraszamy na wspaniały, domowy obiad!
Zapraszamy do rezerwacji stolików. Pyszny weekendowy obiad czeka na Was w Akademii!
[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mobile”] Telefon kontaktowy: +48 784 902 902
[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mail”] e-mail: info@restauracjaakademia.pl
Możesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork
Zapraszamy do restauracji Akademia na rodzinny obiad. Wszyscy będą zachwyceni!