2-3 września – zapraszamy do Restauracji Akademia na cepeliny z cielęciną i okrasą z boczku z piklowaną czerwoną cebulą.

Kartacze to danie polskiej kuchni kresowej. Najczęściej można je spotkać na Suwalszczyźnie i Podlasiu. Litewskim odpowiednikiem kartacza są cepeliny – nazwa ta się wzięła od ich wrzecionowatego kształtu, który przypomina sterowce „Zeppelin” skonstruowane przez Ferdinanda von Zeppelina na początku XX wieku.

Cepeliny z cielęciną i okrasą z boczku z piklowaną czerwoną cebulą w Akademii zachwycą Was smakiem i sprawią, że będziecie mieć ochotę sięgnąć po więcej.

Zapraszamy do restauracji Akademia na wymarzony obiad dla całej rodziny. Wszyscy będą zachwyceni!

Zapraszamy do rezerwacji stolików. Pyszny weekendowy obiad czeka na Was w Akademii!

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mobile”] Telefon kontaktowy: +48 784 902 902

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mail”] e-mail: info@restauracjaakademia.pl

Możesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork

Zapraszamy do restauracji Akademia na rodzinny obiad. Wszyscy będą zachwyceni!