2-3 WRZEŚNIA – ZAPRASZAMY DO RESTAURACJI AKADEMIA NA CEPELINY Z CIELĘCINĄ

2-3 września – zapraszamy do Restauracji Akademia na cepeliny z cielęciną i okrasą z boczku z piklowaną czerwoną cebulą.
Kartacze to danie polskiej kuchni kresowej. Najczęściej można je spotkać na Suwalszczyźnie i Podlasiu. Litewskim odpowiednikiem kartacza są cepeliny – nazwa ta się wzięła od ich wrzecionowatego kształtu, który przypomina sterowce „Zeppelin” skonstruowane przez Ferdinanda von Zeppelina na początku XX wieku.
Cepeliny z cielęciną i okrasą z boczku z piklowaną czerwoną cebulą w Akademii zachwycą Was smakiem i sprawią, że będziecie mieć ochotę sięgnąć po więcej.
Zapraszamy do restauracji Akademia na wymarzony obiad dla całej rodziny. Wszyscy będą zachwyceni!
Zapraszamy do rezerwacji stolików. Pyszny weekendowy obiad czeka na Was w Akademii!
Telefon kontaktowy: +48 784 902 902
e-mail: info@restauracjaakademia.plMożesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork
Zapraszamy do restauracji Akademia na rodzinny obiad. Wszyscy będą zachwyceni!