29-30 kwietnia zapraszamy do Restauracji Akademia na cepeliny z mięsem i surówką z młodej kapusty
Kartacze to danie polskiej kuchni kresowej. Najczęściej można je spotkać na Suwalszczyźnie i Podlasiu. Litewskim odpowiednikiem kartacza są cepeliny – nazwa ta się wzięła od ich wrzecionowatego kształtu, który przypomina sterowce „Zeppelin” skonstruowane przez Ferdinanda von Zeppelina na początku XX wieku.
Cepeliny z mięsem i surówką z młodej kapusty w Akademii zachwycą Was smakiem i sprawią, że będziecie mieć ochotę sięgnąć po więcej.
Pyszny weekendowy obiad czeka na Was 29-30.04 w Akademii!
Zapraszamy do rezerwacji stolików:
[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mobile”] Telefon kontaktowy: 784 902 902
[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mail”] e-mail: info@restauracjaakademia.pl
Możesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork