6-7 maja zapraszamy do Restauracji Akademia na pstrąga tęczowego z młodymi ziemniakami i sałatką wiosenną

Pstrąg tęczowy w Restauracji Akademia!
Pstrąg tęczowy to jedna z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych. Ma niezwykle delikatne, lekko słodkawe mięso o atrakcyjnym różowym kolorze, przypominające nieco łososia. Choć wyglądem i strukturą bardzo go przypomina, to jest zdecydowanie bardziej kruche, a przede wszystkim zawiera znacznie mniej tłuszczu, co tradycyjny łosoś.

Mięso tej smacznej ryby jest też skarbnicą cennych składników odżywczych, witamin oraz mikroelementów. Jednak jego największą zaletą jest wyjątkowy smak.

W weekend 6-7 maja zaserwujemy pstrąga tęczowego z młodymi ziemniakami i sałatką wiosenną jako danie spoza karty.

Zapraszamy do rezerwacji stolików:

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mobile”] Telefon kontaktowy: 784 902 902

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mail”] e-mail: info@restauracjaakademia.pl

Możesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork