Mówi się, że droga do serca wiedzie przez żołądek. I nie możemy się z tym nie zgodzić. Są bowiem składniki i potrawy, które zwiększają… pożądanie! Najsłynniejszy afrodyzjak w kuchni to ostrygi, którymi podobno zajadał się codziennie kochanek wszech czasów – Casanova.

Co jeszcze jeść, aby pobudzić zmysły?
Przekonaj się wybierając się do Restauracji Akademia na wyjątkową Afrodyzjakową Paletę Smaków.
Menu przygotowane przez Szefa Kuchni, Michała Zygmunta będzie obowiązywać od 9 do 22 lutego 2023.

MENU W RAMACH PALETY SMAKÓW „AFRODYZJAKI”
› Ostrygi Gillerdeau n°3 z octem szalotkowym 1 szt – 31,- / 3 szt – 89,- / 6 szt – 159,-
› Creme brule z foie gras i gęsich watróbek 59,-
› Carpaccio z buraka z dresingiem balsamicznym i serem Jura blu 39,-

***
› Chowder z mulami 39,-

***
› Kopytka nadziewane kozim serem w emulsji lubczykowej 49,-
› Pieczona dorada z arancini szafranowym i sałatką z fenkuła 91,-
› Surf &Turf z polędwicy wołowej i krewetek z fondantem ziemniaczanym i szpinakiem 179,-

***
› Mille Feuille z kremem czekoladowym i coulis malinowym 32,-

Rozbudź zmysły w Akademii!

Zachęcamy do rezerwacji stolików:

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mobile”] Telefon kontaktowy: +48 784 902 902

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mail”] e-mail: info@restauracjaakademia.pl

Możesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork