Dzień Babci i Dziadka w Akademii


Dzień Babci i Dziadka w Akademii

Dzień Babci i Dziadka w Restauracji Akademia!

Z okazji Dnia Babci i Dziadka, w dniach 19 – 22 stycznia, Restauracja Akademia serwować będzie specjalne menu weekendowe. Będzie można w nim znaleźć między innymi, tradycyjny krupnik czy gołąbki w sosie pomidorowym. Zachęcamy do uczczenia tego święta wszystkie Babcie i Dziadków wraz z wnuczkami i ich rodzicami. Rodzinny, wielopokoleniowy obiad i wspólne spędzenie czasu mogą stać się wspaniałym pomysłem na prezent.

Bez babci i dziadka nie ma szczęśliwego i beztroskiego dzieciństwa, wiedzą o tym wszyscy. Chwile, które z nimi spędzamy jako dzieci na zawsze pozostają w pamięci, nie tylko konkretne wydarzenia, ale i smaki. Bo babcie zawsze miały dla nas coś pysznego do zjedzenia. Naleśniki z  twarogiem  i  owocami,   kotlety  mielone  z ziemniakami i zasmażanymi burakami to hity naszego dzieciństwa. Te oraz wiele innych dań, będzie można znaleźć w specjalnym weekendowym menu Restauracji Akademia. Ponadto, w dniach 20 – 21 stycznia, babcie, dziadkowie oraz wnuki będą mogli wspólnie wziąć udział w warsztatach dekorowania ciasteczek.

 – Zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby sprawić niespodziankę swoim dziadkom. Nie od dziś wiadomo, że dla babci i dziadka najlepszym prezentem jest czas spędzany z wnukami, dlatego proponujemy wspólny obiad w naszej restauracji – podpowiada Andrzej Sternicki, Menadżer Akademii.

Restauracja Akademia to miejsce wymarzone dla rodzin z dziećmi. W każdy weekend, w godzinach 12-18, oprócz specjalnego menu, zapewniamy warsztaty tematyczne pod profesjonalną opiekę wykwalifikowanych animatorów z doświadczeniem pedagogicznym.

Rodzinne popołudnie w Restauracji Akademia, rozmowy przy stole i powrót do smaków dzieciństwa mogą stać się wspaniałą niespodzianką dla całej Rodziny. Nie przegap tej szansy!

Menu weekendowe inspirowane smakami dzieciństwa