Przyprawy świata – które z nich najchętniej są używane w polskiej kuchni
Odkrywcy świata z przełomu XV i XVI wieku otworzyli ogromne wrota możliwości. Poznawania świata, ludzi, innych…
Czytaj więcejKlasyki w wersji wegetariańskiej
Czy Polacy kochają mięsne potrawy? Z pewnością tak, gdy mówimy o większości z nas. Bez zastanowienia…
Czytaj więcejPlating – o sztuce układania potraw na talerzu
Niezależnie, czy siadamy do codziennego posiłku w domu, czy jest to uroczyste spotkanie w restauracji z…
Czytaj więcejPaleta smaków na styczeń – Hity Akademii
Jeśli chcemy wypróbować czegoś nowego, ale jednak nie jesteśmy do końca przekonani, czy nie rozczarujemy się?…
Czytaj więcejNowy rok – jak świętują ludzie na całym świecie
Zbliżający się dużymi krokami Sylwester, to okazja to świętowania kończącego się roku. Także nadzieja na kolejny,…
Czytaj więcejPotrawy świąteczne w Europie
Potrawy świąteczne. Dla wielu zbliża się wyczekiwany przez cały rok okres Bożego Narodzenia. Czas spędzony z…
Czytaj więcejPolskie pierogi
Polskie pierogi – znane w wielu postaciach, w przeróżnym farszem. Podawane z okrasą, czy bez….
Czytaj więcejŚwiąteczne spotkania firmowe w restauracjach
Świąteczne spotkania firmowe. Grudzień jest szczególnym miesiącem w kalendarzu. Jest to okres wyczekiwania świątecznego czasu, jak…
Czytaj więcejInfluencer marketing w gastronomii
Sposób marketingu marki zmienia się błyskawicznie. Aktualnie nie wystarczy reklamacja w gazecie, czy ulotki rozdawane na…
Czytaj więcejW różnorodności siła – restauracja Akademia, restauracja UWieniawy i Bubbles
Monotonia zabija – tak mawiają ludzie i nie ciężko zgodzić się z tym stwierdzeniem. Dni mijają…
Czytaj więcej