Nowy rok – jak świętują ludzie na całym świecie
Zbliżający się dużymi krokami Sylwester, to okazja to świętowania kończącego się roku. Także nadzieja na kolejny,…
Czytaj więcejPotrawy świąteczne w Europie
Potrawy świąteczne. Dla wielu zbliża się wyczekiwany przez cały rok okres Bożego Narodzenia. Czas spędzony z…
Czytaj więcejPolskie pierogi
Polskie pierogi – znane w wielu postaciach, w przeróżnym farszem. Podawane z okrasą, czy bez….
Czytaj więcejŚwiąteczne spotkania firmowe w restauracjach
Świąteczne spotkania firmowe. Grudzień jest szczególnym miesiącem w kalendarzu. Jest to okres wyczekiwania świątecznego czasu, jak…
Czytaj więcejInfluencer marketing w gastronomii
Sposób marketingu marki zmienia się błyskawicznie. Aktualnie nie wystarczy reklamacja w gazecie, czy ulotki rozdawane na…
Czytaj więcejW różnorodności siła – restauracja Akademia, restauracja UWieniawy i Bubbles
Monotonia zabija – tak mawiają ludzie i nie ciężko zgodzić się z tym stwierdzeniem. Dni mijają…
Czytaj więcej’Gęsina na św. Marcina’
Dzień 11 listopada jest bardzo ważną datą w kalendarzu każdego Polaka. Nawet najmłodsi obywatele kraju bez…
Czytaj więcejOwoce jako dodatek do potraw.
W polskiej kuchni znajdziemy bogaty wachlarz potraw. Polacy uwielbiają mięso, które jest przyrządzane w różnej postaci…
Czytaj więcejGrzyby w kuchni – królewski borowik
Borowik to grzyb, który jest szczególnie doceniany przez grzybiarzy, głównie za swoje walory smakowe. Od…
Czytaj więcejNietolerancja żywieniowa gości – jak restauracje sobie z nimi radzą ?
Nietolerancja żywieniowa to nieimmunologiczna odpowiedź organizmu na spożycie produktu, który dla ogółu społeczeństwa nie jest szkodliwy….
Czytaj więcej