W weekend 10-11 czerwca zapraszamy do Akademii na tradycyjny kotlet mielony z ziemniakami i buraczkami.

Dwa najważniejsze dania na polskim stole zaczynają się od słowa „kotlet”
– pierwsze to oczywiście popularny schabowy,
– drugi to mielony.

Mielone największą popularność zdobyły w czasach PRL-u, kiedy to w każdym barze były serwowane z duszonymi ziemniakami i surówką w postaci zasmażanych buraczków, marchewki czy kapusty.

Teraz kotlet mielony to również jedno z najpopularniejszych polskich dań.
W Akademii to danie kultowe! Z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi podbiło serca wielu naszych Gości.

W najbliższy weekend 10-11 czerwca pojawi się w naszym menu, jako danie spoza karty!

Zapraszamy na wspaniały, domowy obiad!
Restauracja Akademia, Różana 2, Warszawa

Zapraszamy do rezerwacji stolików:

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mobile”] Telefon kontaktowy: +48 784 902 902

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mail”] e-mail: info@restauracjaakademia.pl

Możesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork