SEZONOWE MENU BOROWIKOWE W RESTAURACJI AKADEMIA
Zapraszamy Państwa na kulinarną ucztę z borowikami w roli głównej. Sezonowa „Paleta Smaków” z borowikami jest…
Czytaj więcejW WEEKEND 27-28 SIERPNIA ZAPRASZAMY NA ŻEBERKA
Żeberka są daniem uwielbianym w szczególności przez panów, ale gwarantujemy, że naszą wersję pokochają również panie. …
Czytaj więcejW weekend 13-15 sierpnia zapraszamy na gołąbki z młodej kapusty
Tylko w ten wyjątkowy (długi) weekend, 13-15 sierpnia zapraszamy na gołąbki z młodej kapusty z purée…
Czytaj więcejW weekend 6-7 sierpnia zapraszamy na cepeliny
6-7 sierpnia zapraszamy do Restauracji Akademia na cepeliny z konfitowaną kaczką i surówką z czerwonej kapusty….
Czytaj więcejFestiwal Sztuki Restauracyjnej „Dining Week” w Restauracji Akademia
Uwaga, uwaga! Już OD 6 lipca Festiwal Sztuki Restauracyjnej „Dining Week”. Jak zawsze i tym razem…
Czytaj więcejRestauracja Akademia miejsce przyjazne dzieciom
Restauracja Akademia to miejsce przyjazne dzieciom i dbające o to, żeby i dzieci i dorośli czuli…
Czytaj więcejPrzyprawy świata – które z nich najchętniej są używane w polskiej kuchni
Odkrywcy świata z przełomu XV i XVI wieku otworzyli ogromne wrota możliwości. Poznawania świata, ludzi, innych…
Czytaj więcejKlasyki w wersji wegetariańskiej
Czy Polacy kochają mięsne potrawy? Z pewnością tak, gdy mówimy o większości z nas. Bez zastanowienia…
Czytaj więcejPlating – o sztuce układania potraw na talerzu
Niezależnie, czy siadamy do codziennego posiłku w domu, czy jest to uroczyste spotkanie w restauracji z…
Czytaj więcejPaleta smaków na styczeń – Hity Akademii
Jeśli chcemy wypróbować czegoś nowego, ale jednak nie jesteśmy do końca przekonani, czy nie rozczarujemy się?…
Czytaj więcej