Czekolada, cytrusy i orzechy, czyli dieta na przesilenie wiosenne
Przesilenie wiosenne – jak sobie z nim radzić? Za oknem coraz cieplej, słupek rtęci na termometrze…
Czytaj więcejKuchnia molekularna – na czym polega?
Dobre jedzenie często kojarzy nam się z domowym ciepłem i prostymi, swojskimi daniami, którymi raczyły nas…
Czytaj więcejNasza aukcja wśród rekordowych ofert WOŚP
Nasza aukcja wśród rekordowych ofert WOŚP!
Czytaj więcejKotlet schabowy, gulasz i crème brûlée czyli co jedzą Europejczycy!
Każdy kraj ma swoje ulubione dania, które są kulinarną wizytówką przyciągającą turystów. Węgry słyną z gulaszu…
Czytaj więcejFestiwal Schabowego powraca!
Festiwal Kotleta Schabowego powraca do Akademii!
Czytaj więcejJestem na diecie – jak wybierać dania w restauracji, żeby dieta nie poszła na marne?
Przez cały tydzień rygorystycznie przestrzegasz diety. Jesz zdrowe, zbilansowane posiłki, które zawsze starasz się przyrządzić samodzielnie….
Czytaj więcejAfrodyzjaki w kuchni – przez żołądek do serca.
Mówi się, że droga do serca wiedzie przez żołądek. I choć większość zwolenników tego powiedzenia ma…
Czytaj więcejDlaczego warto zostać barmanem?
6 luty – Międzynarodowy dzień Barmana, czyli dlaczego warto zostać barmanem Dobry barman umie nie tylko…
Czytaj więcejKieliszki – Jakie służą do czego ?
Wchodząc do sklepu ze szkłem, łatwo poczuć pewną dezorientację. Jeśli ktoś nie interesuje się tym tematem…
Czytaj więcej