Rezerwacje przyjmujemy: event@restauracjaakademia.pl 

PROPOZYCJA NA START


WELCOME DRINK


Na powitanie Gości proponujemy kieliszek:
Prosecco Extra Dry, Tenuta Sant’anna, Italy NV 21,-
Cava Zero Codorniu Alcohol Free, Spain NV 21,-
Dom Jantoń Blanc de Blancs, Wymysłów Francuski NV 47,-
GH Mumm Cordon Rouge Brut, France NV 69,-


lub koktajl


Aperol Spritz (Aperol, sparkling wine, orange) 39,-
Hugo Spritz (elderflower sirup, lime, sweet, prosecco, mint) 39,-
Campari Spritz (Campari,sparkling wine, orange) 39,-
Pornstar Martini (Vodka, Passoa, prosecco, marakuja, limonka 49,-


MENU I


Przystawki na powitanie
Śledź z marynowaną czerwoną cebulą i kwaśną śmietaną
Tradycyjny tatar wołowy z piklami
Sałata z kozim serem, awokado i owocami
Wątróbka drobiowa z jabłkowym chutney i sosem malinowym
Capresse z polskich pomidorów malinowych z mozzarellą i bazyliowym pesto


Zupa do wyboru
Rosół z wiejskiej kury i ekologicznej wołowiny z makaronem przepiórczym
Krem z białych warzyw z oliwą truflową i prażonymi migdałami


Danie główne do wyboru
Risotto grzybowe z serem dojrzewającym
Łosoś z ziemniakami, fasolką szparagową i sosem limonkowym
Polędwiczka wieprzowa z sosem tymiankowym, kopytkami i karmelizowaną marchewką


Desery na paterach
Sernik Akademia, tarta owocowa, szarlotka


Cena menu 245 zł brutto/os.


MENU II


Przystawki na powitanie
Tatar z łososia na rukoli z sosem miodowo-musztardowym
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami
Capresse z polskich pomidorów malinowych z mozzarellą i bazyliowym pesto
Deska pieczonych mięs i pasztetów własnego wyrobu
Pierogi z wędzonym twarogiem i ziemniakami i okrasą z cebuli


Zupa do wyboru
Rosół z wiejskiej kury i ekologicznej wołowiny z makaronem przepiórczym
Krem z białych warzyw z oliwą truflową i prażonymi migdałami


Danie główne do wyboru
Risotto truflowe z serem dojrzewającym
Sum z puree ziemniaczanym, sosem borowikowym i blanszowanym szpinakiem
Noga z gęsi z Podlasia z sosem różanym, modrą kapustą i kopytkami


Desery na paterach
Sernik Akademia, tarta owocowa, szarlotka


Cena menu 265 brutto/os.


MENU III


Przystawki na powitanie
Capresse z polskich pomidorów malinowych z mozzarellą i bazyliowym pesto
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami
Sałata z kozim serem, awokado i owocami
Deska pieczonych mięs i pasztetów własnego wyrobu
Pierogi z gęsiną w sosie wiśniowym
Tatar z łososia na rukoli z sosem miodowo-musztardowym


Zupa do wyboru
Rosół z wiejskiej kury i ekologicznej wołowiny z makaronem przepiórczym
Krem z białych warzyw z oliwą truflową i prażonymi migdałami


Danie główne do wyboru
Staropolskie gołąbki z pieczonej kapusty, grzybów leśnych i kaszy pęczak w sosie borowikowym
Kulbin z risotto homarowym i dzikim brokułem
Polędwica wołowa z sosem borowikowym i blanszowanym szpinakiem


Desery na paterach
Sernik Akademia, tarta owocowa, szarlotka


Cena menu 290 zł brutto/os.


MENU DZIECIĘCE


Zupa do wyboru:
Rosół z domowym makaronem i kawałkami kurczaka
Zupa pomidorowa z ryżem


Danie główne do wyboru:
Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki i jabłka
Nuggetsy rybne z frytkami i surówką z marchewki i jabłka
Spaghetti z sosem pomidorowym i parmezanem


Deser do wyboru:
Naleśniki z serem i musem owocowym
Lody z owocami


Cena menu 90 zł brutto/os.


PROPOZYCJA OPEN BAR
Asortyment napojów / alkoholi bez limitu ilościowego przez 4 godziny


OPEN BAR BEZALKOHOLOWY
Woda mineralna gazowana i niegazowana
Soki owocowe
Napoje gazowane (Pepsi, 7up, Schweppes)
Kawa i herbata


Cena 70 zł brutto /os.
Dzieci (5-14 lat) 40 zł brutto


*
OPEN BAR I
Wino białe i czerwone (selekcja Akademii)
Piwo
Woda mineralna gazowana i niegazowana
Kawa i herbata


Cena 190 zł brutto / os.


*
OPEN BAR II
Wódka Wyborowa / Clansman Scotch Whisky
Wino białe i czerwone (selekcja Akademii)
Piwo
Woda mineralna gazowana i niegazowana
Soki owocowe / napoje gazowane (Pepsi, 7up, Schweppes)
Kawa i herbata


Cena 230 zł brutto / os.


*
OPEN BAR III
Wódka Wyborowa / Clansman Scotch Whisky
Seagrams Gin / Havana Rum 3YO
Wino białe i czerwone (selekcja Akademii)
Piwo
Woda mineralna gazowana i niegazowana
Soki owocowe / napoje gazowane (Pepsi, 7up, Schweppes)
Kawa i herbata


Cena 290 zł brutto / os.


Warunki ogólne rezerwacji w Restauracja Akademia

REZERWACJA
Warunkiem gwarancji realizacji Imprezy jest wpłata zaliczki w wysokości 30% wartości zamówionego menu dla ustalonej mailowo liczby Gości. Pozostała kwota do zapłaty kartą lub gotówką w dniu Imprezy.
Zamawiający zobowiązany jest do podania ostatecznej liczby Gości na 7 dni przed Imprezą, z zastrzeżeniem, że ostateczna liczba Gości nie może być większa/mniejsza niż o 10% względem ustalonej wcześniej. W przypadku przyjścia mniejszej liczby osób niż zgłoszona, koszt organizacji Imprezy pozostaje niezmienny. W przypadku rezygnacji Zamawiającego z Imprezy Wykonawca zatrzyma wpłaconą zaliczkę gwarancyjną.
W przypadku rezygnacji Zamawiającego z Imprezy:

  • na mniej niż 14 dni przed ustalonym terminem Imprezy, Zamawiający wypłaci Wykonawcy wynagrodzenie* w wysokości 50% wartości zamówionego menu dla ustalonej liczby Gości;
  • na mniej niż 4 dni robocze przed ustalonym terminem Imprezy, Zamawiający wypłaci Wykonawcy
    wynagrodzenie* w wysokości 100% wartości zamówionego menu dla ustalonej liczby Gości;

*pomniejszone o wpłaconą wcześniej zaliczkę, o której mowa powyżej.
Standardowo rezerwacja obowiązuje przez 3 godziny.
W przypadku przedłużenia Imprezy ponad ustalone 3 godziny obowiązuje opłata serwisowa w wysokości 50 zł brutto za każdego Gościa (za ilość osób potwierdzoną na 4 dni przed Imprezą).
MENU I NAPOJE
Restauracja zastrzega sobie prawo do zmiany niektórych produktów oraz cen propozycji menu warunkując to ich sezonowością, jak również dostępnością danych produktów na rynku.
Wszystkie napoje i alkohole zostaną skalkulowane zgodnie z zamówieniem (wina za ilość zamówionych, otwartych butelek) i doliczone do końcowego rachunku.
OBSŁUGA
Zapewniamy profesjonalną obsługę kelnerską przez cały czas trwania Imprezy. Serwis kelnerski w wysokości 12,5 % wartości zamówienia zostanie doliczony do końcowego rachunku.
WARUNKI PŁATNOŚCI
Podane ceny są cenami netto. Do poszczególnych pozycji zostanie dodany został odpowiedni podatek VAT – menu 8%, napoje i pozostałe usługi 23%.
DODATKOWE INFORMACJE
Stół (lub stoły) dla grupy przygotowany zostanie w dolnej Sali/salach Restauracji. W miarę dostępności terminu możemy zaproponować rezerwację Restauracji na wyłączność. Warunkiem rezerwacji dołu Restauracji Akademia na wyłączność na wieczór jest minimalny rachunek za menu i napoje w wysokości 60.000 zł netto (plus serwis) W trosce o środowisko menu wstawiamy w środek stołu. Na życzenie Państwa możemy wydrukować menu na osobnej karcie dla każdego Gościa, prosimy o informację.
OŚWIADCZENIE:
Korespondencja wymieniana przez strony za pomocą internetu, traktowana jest jako dokument w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Nie dotyczy to umów zawieranych przez strony.
Niniejszy dokument stanowi integralną część załączonej oferty.