Gęsina na Świętego Marcina w Restauracji Akademia
Bardzo miło nam poinformować, że w dniach 9.11. – 9.12.2018 Restauracja Akademia będzie serwować dania z…
Czytaj więcejGęsina – polskie i smaczne dobro narodowe
Gęsina to smaczne mięso, z którego można przyrządzić wspaniałe tradycyjne dania polskie. Niestety Polacy go nie…
Czytaj więcejGOOSE MEAT – POLISH AND TASTY NATIONAL GOOD
Goose meat is a tasty meat, from which you can make wonderful traditional Polish dishes. Unfortunately,…
Czytaj więcejBarszcz czerwony, bigos, flaki – czyli ulubione potrawy Polaków
Choć coraz odważniej sięgamy po egzotyczne potrawy z różnych stron świata, ulubione smaki przeciętnego Polaka to…
Czytaj więcejDania na Halloween – co podać na imprezie z okazji tego święta?
Halloween to święto, które od lat wzbudza liczne kontrowersje. Jedni narzekają na zwyczaje, które przyszły do…
Czytaj więcej1 listopada Restauracja Akademia będzie czynna
Informujemy, iż dnia 1 listopada 2018 r. (czwartek) Restauracja Akademia będzie czynna. Pracujemy tego dnia w godzinach 14:00…
Czytaj więcejFestiwal Kotleta Schabowego 5-8.11.2018
Z okazji Święta Kotleta Schabowego, które obchodzimy 7 listopada, zapraszamy na Wasz ulubiony już Festiwal, na…
Czytaj więcejZdrowe przekąski na jesienne wieczory
Lato definitywnie dobiegło końca, a wraz z nim pożegnaliśmy typowo wakacyjne rozrywki. Na zewnątrz jest tak…
Czytaj więcej20.10 – Dzień Szefa Kuchni
Szef Kuchni jest wizytówką każdej restauracji, jest kreatorem dań, których smak pozostaje na długo w pamięci…
Czytaj więcej