Koncepcja Slow Food — z czym to się je?
Slow life, work, fashion, beauty — to wszystko już było i przyjęło się w naszym kraju…
Czytaj więcejKiszonki – słowiańskie superfood
Kiszone warzywa to prawdziwe bogactwo witamin. Nic dziwnego, zatem, że jednym z najnowszych trendów w gastronomii…
Czytaj więcejSoki tłoczone na zimno w Akademii– 100 procent witamin i zdrowia!
Wiosna to idealna pora na zmianę nawyków żywieniowych, pomaga nam w tym bogactwo owoców i warzyw…
Czytaj więcejHistoria Prima Aprilis
Prima Aprilis obchodzony 1-go kwietnia jest jednym z najbardziej wyczekiwanych świąt. W ten dzień zwyczajem jest…
Czytaj więcejByć kelnerem – czy to praca z powołania, czy może być nim każdy? Kochaj to, co robisz, a będziesz najlepszy
Bycie kelnerem kojarzy się z ciężką, często niewdzięczną pracą. Dla wielu osób to zajęcie stało się…
Czytaj więcejKultowe dania w restauracji Akademia
Restauracja Akademia słynie nie tylko z gustownie urządzonego wnętrza, ale także – a właściwie przede wszystkim…
Czytaj więcejOwoce morza – jak rozpoznać świeże?
Nie da się ukryć, że owoce morza wciąż są dość egzotycznym produktem z perspektywy przeciętnego Polaka….
Czytaj więcejSchabowy na milion sposobów (krótka historia i kilka sposobów przygotowania)
Kotlet schabowy jest jednym z najbardziej charakterystycznych elementów polskiej kuchni i całej kultury. Jednak co ciekawe,…
Czytaj więcejCzym zaskoczyć kontrahentów na spotkaniu biznesowym?
Spotkania biznesowe rzadko są przyjemne – zwykle wiążą się ze sporą presją i stresem. Nie ma…
Czytaj więcej