Filozofia zero waste
Śmieci wysypujące się z kosza, niemal codzienna konieczność ich wynoszenia i zdziwienie: jak uzbieraliśmy ich aż…
Czytaj więcejSommelier – zawód z przyszłością?
Trzeba przyznać, że sommelier nie znajduje się wśród najpopularniejszych i najbardziej znanych zawodów w naszym kraju….
Czytaj więcejKuchnia przyszłości. Co będą jadły nasz wnuki?
Nasz świat podlega nieustannym przemianom. Nie inaczej jest z kuchnią, która ulega wpływom zarówno ze strony…
Czytaj więcejFestiwal Kotleta Schabowego – edycja 3!
Festiwal Kotleta Schabowego powraca do Akademii już po raz trzeci! Na specjalną prośbę naszych Gości powraca…
Czytaj więcejTrendy gastronomiczne – Polak w restauracji.
Jeszcze do niedawna Polacy rzadko chodzili do restauracji – posiłki najchętniej jadaliśmy w domach, a lokale…
Czytaj więcejCzym zastąpić cukier? Słodkie alternatywy
Wszyscy wiemy, że biały cukier jest bardzo szkodliwy dla naszego organizmu. Świadomość na temat prawidłowego odżywiania…
Czytaj więcejKuchnia królowej Bony – bogactwo warzyw i wyszukane mięsa
Pomidory, fasola szparagowa czy włoskie makarony – to jedne z wielu składników nowoczesnej kuchni, które trafiły…
Czytaj więcejCo robić w wolne niedziele? Atrakcje dla dzieci w Warszawie
Wolne niedziele dają mnóstwo możliwości spędzania nadprogramowego czasu, ale paradoksalnie są również przyczyną wątpliwości i dylematów….
Czytaj więcejRyby na talerzu – dlaczego warto je jeść?
Polacy jedzą bardzo mało ryb – wymarzony obiad naszego rodaka to raczej kotlet schabowy lub pierogi,…
Czytaj więcejWygraj bilety na premierę spektaklu TATA!
Konkurs Akademia Restauracja i Teatr Lalek Guliwer! Wygraj bilety na premierę spektaklu TATA!
Czytaj więcej