Potrawy i zwyczaje wigilijne w różnych regionach Polski
Pierwsze skojarzenia z Wigilią to dla wielu z nas choinka, opłatek i smażony karp. Ale nie…
Czytaj więcejDlaczego coraz więcej ludzi zostaje weganami?
Moda na weganizm wzbudza niemal wyłącznie skrajne emocje. Jedni są jej zagorzałymi zwolennikami i wychwalają pod…
Czytaj więcejOferta świąteczna na wynos
Oferta świąteczna na wynos to idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie mają czasu lub energii na…
Czytaj więcejAlkohole w kuchni
Kiedy mówimy o dobieraniu alkoholu do jedzenia, zwykle mamy na myśli to, co stanie na stole…
Czytaj więcejOwoce morza – jak jeść je prawidłowo?
Jeszcze jakiś czas temu krewetki, homary czy małże były dla Polaków dość egzotycznymi produktami. Dziś zajada…
Czytaj więcejDlaczego jemy sztućcami? Historia sztućców – skąd się wzięły?
Nakrywając do stołu, automatycznie kładziemy obok talerza nóż, widelec i łyżkę. Ich używanie jest dla nas…
Czytaj więcejPaleta smaków czyli Kuchnia Polska
Pierogi, kotlet schabowy, bigos czy gołąbki to jedne z najpopularniejszych dań tradycyjnej kuchni polskiej, które przyciągają…
Czytaj więcejGęsina na Świętego Marcina
Bardzo miło nam poinformować, że w dniach 10.11. – 3.12.2017 Restauracja Akademia będzie serwować dania z…
Czytaj więcej11 listopada Akademia będzie czynna.
Informujemy, iż dnia 11 listopada 2017 r. (sobota) Restauracja Akademia będzie czynna.
Czytaj więcejFestiwal Kotleta Schabowego
Dnia 7. listopada obchodzimy Święto Kotleta Schabowego. Z tej okazji w dniach 7-9. listopada w Restauracji…
Czytaj więcej