Oferta świąteczna na wynos!


Oferta świąteczna na wynos!

Oferta świąteczna przygotowana przez naszego szefa kuchni, Krzysztofa Kowalskiego, to idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie mają czasu lub energii na świąteczne przygotowania.

Dla wszystkich tych, którzy nie mają czasu, siły lub po prostu nie chcą spędzać długich godzin na przygotowywaniu świątecznych potraw przygotowaliśmy specjalną ŚWIĄTECZNĄ OFERTĘ NA WYNOS, w której znajdziecie zarówno tradycyjne wigilijne dania jak i bardziej nowoczesne wersje dobrze znanych potraw świątecznych.

Zasady składania zamówień świątecznych:

• Termin składania zamówień: 18.12.2018 roku
• Termin odbioru zamówionych potraw: 24.12.2018, w godzinach 9.00 – 11.00
• Zamówienia przyjmujemy pod adresem: info@restauracjaakademia.pl, względnie osobiście w Restauracji
• Gwarancją przyjęcia zamówienia jest przedpłata 100% jego wartości (gotówką, kartą lub przelewem)
• Poniżej znajdują się dane do przelewu oraz numer konta
W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko i datę odbioru zamówienia
Potwierdzenie przelewu proszę wysłać na adres e-mail: info@restauracjaakademia.pl
• Po dokonaniu płatności nie ma możliwości zwrotu środków na konto, kartę lub zwrotu w gotówce. Zwrot będzie dokonany w formie voucheru do wykorzystania w Restauracji Akademia.

Dane do przelewu:

Nazwa:  Nostra Sp. z o.o.
Adres:  Ul. Różana 2 lok. 61 , 02-548 Warszawa
Numer rachunku IBAN:  PL 25 1160 2202 0000 0002 2345 0427
Kod SWIFT banku:  BIGBPLPW

Menu na Wynos

PRZYSTAWKI ZIMNE

* Gravad lax – łosoś marynowany w pomarańczach – 39,00 PLN 7 roladek
* Karp w galarecie po żydowsku – 59,00 PLN 300 g
* Pieczone mięsa, wędliny i pasztety własnego wyrobu:
boczek, karkówka, pasztet, schab ze śliwką – 85,00 PLN 1 kg

* Tarta grzybowa ze szpinakiem na słodkim spodzie – 26,00 PLN porcja
* Ryba po grecku  – 32,00 PLN 300 g

* Tradycyjna sałatka jarzynowa – 49,00 PLN 1 kg
* Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem i kaparami – 20,00 PLN 300 g
* Śledź Matias z cebulą w oleju – 25,00 PLN 150 g
* Śledź Matias z duszoną papryką i rodzynkami – 25,00 PLN 150 g
* Śledź Matias w śmietanie z porem i jabłkiem – 25,00 PLN 150 g

PRZYSTAWKI CIEPŁE

* Kapusta wigilijna z leśnymi grzybami – 20,00 PLN 200 g
* Pierogi z kapustą i grzybami  – 35,00 PLN 10 szt.

ZUPY

* Krem z leśnych grzybów – 90,00 PLN 1l
* Barszcz czerwony z uszkami – 55,00 PLN 1l
* Zupa borowikowa z łazankami – 65,00 PLN 1l

DANIA GŁÓWNE

* Halibut w sosie piernikowym na pieczonym jabłku i ziemniakami gratin – 89,00 PLN porcja
* Stek z łososia w sosie cytrynowym z puree szczypiorkowym i szpinakiem – 49,00 PLN porcja
* Sandacz w sosie rakowym z warzywnym spaghetti – 65,00 PLN porcja

* Pieczona kaczka w sosie różanymym z karmelizowanym jabłkiem i ziemniakami gratin – 56,00 PLN porcja
 * Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z kopytkami i zasmażaną kapustą – 49,00 PLN porcja
* Udko gęsi confit podane z modrą kapustą i kluskami ślaskimi – 58,00 PLN porcja

ŚWIĄTECZNE DESERY

* Sernik „Akademia” – 90,00 PLN 1kg
* Brownie czekoladowe – 90,00 PLN 1 kg
* Makowiec – 80,00 PLN 1kg

PIECZYWO

* Chleb z żurawiną – 18,00 PLN szt/350 g
* Chleb na zakwasie gryczanym- 25,00 PLN szt/330 g
* Chleb wiejski – 30,00 PLN szt/700 g

ABY ZŁOŻYĆ ZAMÓWIENIE WYPEŁNIJ FORMULARZ I PRZEŚLIJ NA ADRES info@restauracjaakademia.pl

Pobierz plik, wypełnij i wyślij na e-mail