Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką48 zł
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem46 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami72 zł
Sałata z pieczonym kozim serem, awokado i owocami58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym27 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową32 zł
Żurek z jajkiem i białą kiełbasą 38 zł

Dania główne

Pierogi z wędzonym twarogiem i ziemniakami i okrasą z cebuli52 zł
Risotto truflowe w serze Bursztyn72 zł
*świeża trufla supplement (1g)19 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi87 zł
Gołąbki z kaszą i grzybami leśnymi w sosie grzybowym48 zł
Sum ze szpinakiem, puree ziemniaczanym i sosem grzybowym89 zł
Polędwica wołowa z ziemniaczanym gratin, szpinakiem i sosem grzybowym168 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem68 zł
Menu degustacyjne (5-cio daniowe)289 zł

Desery

Tarta śliwkowa z lodami jogurtowymi34 zł
Kisiel wiśniowy z lodami chałwowymi34 zł
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi34 zł
Sernik „Akademia”34 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą69

Paleta smaków

Carpaccio z półgęska z konfiturą z figi64 zł
Crème brûlée z gęsich wątróbek56
Gęsie żołądki z borowikami49 zł
Krupnik na gęsinie z żołądkami gęsimi34
Pierogi z gęsiną w sosie wiśniowym69 zł
Noga z gęsi z Podlasia z sosem różanym, modrą kapustą i kopytkami120 zł

Na specjalne zamówienie z 4 – dniowym wyprzedzeniem

Cała gęś faszerowana wątróbką, chałką i morelami podawana z kopytkami, buraczkami i modrą kapustą (dedykowana dla 4 osób)610 zł

W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.