Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką48 zł
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem46 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami72 zł
Sałata z pieczonym kozim serem, awokado i owocami58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym27 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową32 zł
Barszcz czerwony z uszkami36 zł

Dania główne

Pierogi z gęsiną w sosie wiśniowym69 zł
Risotto truflowe w serze Bursztyn72 zł
*świeża trufla supplement (1g)19 zł
Biodrówka jagnięca z karmelizowanymi marchewkami, puree truflowym i sosem
truflowym
120 zł
*świeża trufla supplement (1g)19 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi87 zł
Gołąbki z kaszą i grzybami leśnymi w sosie grzybowym48 zł
Sum ze szpinakiem, puree ziemniaczanym i sosem grzybowym89 zł
Polędwica wołowa z ziemniaczanym gratin, szpinakiem i sosem grzybowym168 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem68 zł

Desery

Tarta śliwkowa z lodami jogurtowymi34 zł
Kisiel wiśniowy z lodami chałwowymi34 zł
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi34 zł
Sernik „Akademia”34 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą69
pierogi

Paleta smaków

Roladka z sandacza i łososia w galarecie49 zł
Crème brûlée z gęsich wątróbek z konfitura z porzeczki56
Żołądki gęsie z borowikami w emulsji maślanej52 zł
Barszcz czerwony z uszkami34
Zupa borowikowa z łazankami34 zł
Pierogi z kapustą i grzybami z duszoną cebulą69 zł
Halibut na risotto szafranowym z dzikim brokułem i sosem cytrynowym160
Noga z gęsi z Podlasia z sosem różanym, modrą kapustą i kopytkami120 zł
Przekładaniec makowy34 zł

W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.