Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką48 zł
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem46 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami72 zł
Sałata z pieczonym kozim serem, awokado i owocami58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym27 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową32 zł
Zupa botwinkowa z kwaśną śmietaną32 zł

Dania główne

Pierogi z wedzonym twarogiem i pieczonymi ziemniakami z okrasą z cebuli74 zł
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza87 zł
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku69 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi87 zł
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem68 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
Noga kaczki confit z kluskami ślaskimi, modrą kapustą i sosem korzennym89 zł
Polędwica wołowa z fondantem ziemniaczanym, młodą marchewką, dzikim brokułem i sosem chimichuri z czosnkiem niedzwiedzim168 zł
Menu degustacyjne (5-cio daniowe)289 zł

Desery

Tarta cytrynowa w bezą włoską34 zł
Crème brûlée32 zł
Tiramisu34 zł
Sernik „Akademia”34 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą69

Paleta smaków

Wędzony węgorz na blinach gryczanych z kwaśną śmietaną i kawiorem keta74 zł
Ozorki w galarecie z piklami i chrzanem49
Burrata z pomidorami malinowymi i pesto z czosnku niedzwiedziego62 zł
Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą39 zł
Pieczeń cielęca w sosie własnym z kopytkami i fasolką szparagową92 zł
Sandacz po polsku z sosem jajecznym, zielonymi warzywami i puree ziemniaczanym88
Risotto z zielonym groszkiem i czosnkiem niedzwiedzim w serze dojrzewającym74 zł
Mazurek kajmakowy34 zł

W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.