Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką54 zł
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem49 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami72 zł
Sałata z pieczonym kozim serem, awokado i karmelizowanymi burakami58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym29 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową32 zł
Zupa borowikowa z łazankami34 zł

Dania główne

Wegetariańskie gołąbki z kaszą i grzybami leśnymi w sosie grzybowym59 zł
Risotto truflowe w 12-miesięcznym serze Bursztyn79 zł
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku69 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi87 zł
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem68 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
Biodrówka jagniąca z gołąbkiem z kaszą, grillowanymi warzywami i sosem grzybowym120 zł
Polędwica wołowa z ziemniaczanym gratin, cebulą faszerowaną borowikami, dzikim brokułem i sosem porto168 zł

Desery

Tarta śliwkowa z lodami czekoladowymi z śliwką z burbonie34 zł
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi34 zł
Sernik „Akademia”34 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą69

Paleta smaków

Szyjki rakowe w sosie pomidorowo śmietanowym z koperkiem74 zł
Nóżki w galarecie z marynowanymi grzybami i chrzanem49
Żołądki gęsie z borowikami w emulsji maślanej52 zł
Barszcz czerwony z uszkami32 zł
Pierogi z kapustą i grzybami z duszoną cebulą69 zł
Sandacz z sosem rodzynkowym, puree ziemniaczanym i pieczonymi burakami98
Konfitowana noga gęsi z sosem różanym, modrą kapustą i kopytkami135 zł
Przekładaniec makowy34 zł

W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.

Menu ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu cywilnego. Oferta może nieznacznie się różnić w zależności od sezonu i dostępności.