Przystawki
Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką | 48 zł |
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem | 46 zł |
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami | 59 zł |
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami | 72 zł |
Sałata z pieczonym kozim serem, awokado i owocami | 58 zł |
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną | 380/580 zł |
Zupy
Domowy rosół z makaronem przepiórczym | 27 zł |
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową | 32 zł |
Zupa botwinkowa z kwaśną śmietaną | 32 zł |
Dania główne
Pierogi z wedzonym twarogiem i pieczonymi ziemniakami z okrasą z cebuli | 74 zł |
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza | 87 zł |
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku | 69 zł |
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi | 87 zł |
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem | 68 zł |
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą | 78 zł |
Noga kaczki confit z kluskami ślaskimi, modrą kapustą i sosem korzennym | 89 zł |
Polędwica wołowa z fondantem ziemniaczanym, młodą marchewką, dzikim brokułem i sosem chimichuri z czosnkiem niedzwiedzim | 168 zł |
Menu degustacyjne (5-cio daniowe) | 289 zł |
Desery
Tarta cytrynowa w bezą włoską | 34 zł |
Crème brûlée | 32 zł |
Tiramisu | 34 zł |
Sernik „Akademia” | 34 zł |
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym | 38 zł |
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą | 69 zł |

Paleta smaków
Wędzony węgorz na blinach gryczanych z kwaśną śmietaną i kawiorem keta | 74 zł |
Ozorki w galarecie z piklami i chrzanem | 49 zł |
Burrata z pomidorami malinowymi i pesto z czosnku niedzwiedziego | 62 zł |
Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą | 39 zł |
Pieczeń cielęca w sosie własnym z kopytkami i fasolką szparagową | 92 zł |
Sandacz po polsku z sosem jajecznym, zielonymi warzywami i puree ziemniaczanym | 88 zł |
Risotto z zielonym groszkiem i czosnkiem niedzwiedzim w serze dojrzewającym | 74 zł |
Mazurek kajmakowy | 34 zł |
W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.