Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką54 zł
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem49 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami72 zł
Sałata z pieczonym kozim serem, awokado i owocami58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym29 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową32 zł
Żurek z jajkiem i białą kiełbasą39 zł

Dania główne

Wegetariańskie gołąbki z kaszą i grzybami leśnymi w sosie grzybowym59 zł
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza87 zł
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku69 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi87 zł
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i mizerią68 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
Pierś kaczki z sajgonką z czerwoną kapustą, puree z dyni i sosem korzennym92 zł
Kotlet schabowy z kostką ze świni Puławskiej z młodą kapustą z koperkiem
i ziemniakami
78 zł
Menu degustacyjne (5-cio daniowe)289 zł

Desery

Tarta śliwkowa z lodami czekoladowymi z śliwką z burbonie34 zł
Crème brûlée32 zł
Owoce sezonowe z serkiem labneh, lodami i bezą włoską35 zł
Sernik „Akademia”34 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą69

Paleta smaków

Tatar z łososia z dressingiem miodowo-musztardowym55 zł
Żołądki gęsie z borowikami w emulsji maślanej49
Szyjki rakowe w sosie śmietanowym z concasse pomidorowym68 zł
Zupa borowikowa z kwąśną śmietaną i natką pietruszki34 zł
Risotto z borowikami w 12 misięcznym serrze Bursztyn74 zł
Sum ze szpinakiem, puree ziemniaczanym i sosem borowikowym89
Polędwica wołowa z ziemniaczanym gratin, cebulą faszerowaną borowikami i sosem porto168 zł

W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.