Nowa paleta smaków w Akademii: sezon na szparagi otwarty!

☀️ Wiosna na talerzu? U nas ma swój kolor – i zdecydowanie jest to zieleń.  💚

W Restauracji Akademia rozpoczęliśmy sezon na szparagi, a to oznacza jedno: wyjątkowe menu, w którym króluje świeżość, i lekkość.

Przygotowaliśmy dla Państwa specjalną szparagową selekcję, w której każdy składnik ma swoje miejsce i znaczenie:

🌱 Szparagi z jajkiem poche i sosem holenderskim 
*suplement: wędzony łosoś / smoked salmon 
🌱 Burrata ze szparagami i pomidorami malinowymi, pesto z czosnku niedźwiedziego 
🌱 Pyry z gzikiem i szparagami
🌱 Zupa krem ze szparagów z płatkami migdałów 
🌱 Risotto szparagowe w polskim serze dojrzewającym 
🌱 Dorada z zielonymi szparagami, ziemniakami i ratatuille z bobem 
🌱 Polędwica wołowa ze szparagami, fondantem ziemniaczanym i sosem chimichurri 

To menu to nasz ukłon w stronę sezonowości.

Zapraszamy – smak wiosny czeka właśnie tutaj, przy stole w Akademii. 😉

Rezerwacje:
www.restauracjaakademia.pl/rezerwacje/