Pożegnaj stary i przywitaj Nowy Rok z najlepszym smakiem🥂🍾‼️ Zapraszamy na wyjątkową kolację Sylwestrową do Akademii.
W tym roku inspiracją do stworzenia dań była nasza historia – w lutym tego roku minęło 10 lat obecności restauracji na rynku. W menu sylwestrowym znajdą Państwo dania, które nierozerwalnie kojarzą się z Akademią.
O Państwa komfort zadba nasza profesjonalna załoga na czele ze wspaniałym Szefem kuchni Michałem Zygmuntem. Zapewniamy elegancką atmosferę, wykwintne dania i fantazyjne koktajle. 
Zapraszamy do rezerwacji stolików w godzinach:
• 17.30-20.30
• 21.00 – północ

Koszt kolacji wynosi 410 zł za osobę plus 12,5% serwisu kelnerskiego, menu składa się z przystawki, zupy, dania głównego, deseru i kieliszka szampana. Na naszą Sylwestrową kolację przyjmujemy przedpłaty w wysokości 100% (gotówką, kartą lub przelewem).

ZADBAMY BY W DOBRYM NASTROJU POŻEGNAĆ 2023 ROK🎉🎊

Rezerwacje przyjmujemy tylko e-mailem: info@restauracjaakademia.pl

MENU SYLWESTROWE

Aperitiff: GH Mumm Cordon Rouge Brut, France

Amuse Bouche

PRZYSTAWKI

Carpaccio wołowe na musie truflowym ze świeżą truflą zimową
Szyjki rakowe na koniaku w sosie pomidorowo-śmietanowym ze świeżym koprem
Creme Brule z gęsich wątróbek i foie gras z konfiturą z figi
Awokado z salsą pistacjowa i świeżym granatem
Tatar z tuńczyka marynowanego w ponzu z żółtą rzepą i salsą mango – habanero

ZUPY

Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową
Żurek z jajkiem przepiórczym i kiełbasą jagnięcą

DANIA GŁÓWNE

Noga gęsi konfitowana z kopytkami, modrą kapustą i sosem różanym
Biodrówka jagnięca z sosem truflowym, kopytkami i cukinią
Halibut na tarcie porowo – krewetkowej z sosem szampańskim
Jesiotr z blinami z kawiorem, szpinakiem i sosem maślanym
Gołąbek warzywny z vinegretem gryczanym i borowikiem mikołajkowym

DESER

Fondant czekoladowy z wiśniami w porto i mrożoną białą czekoladą
Creme Brulee z malinami
Beza z kremem kawowym i daktylami