6-7 maja zapraszamy do Restauracji Akademia na pstrąga tęczowego z młodymi ziemniakami i sałatką wiosenną
Pstrąg tęczowy w Restauracji Akademia!
Pstrąg tęczowy to jedna z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych. Ma niezwykle delikatne, lekko słodkawe mięso o atrakcyjnym różowym kolorze, przypominające nieco łososia. Choć wyglądem i strukturą bardzo go przypomina, to jest zdecydowanie bardziej kruche, a przede wszystkim zawiera znacznie mniej tłuszczu, co tradycyjny łosoś.
Mięso tej smacznej ryby jest też skarbnicą cennych składników odżywczych, witamin oraz mikroelementów. Jednak jego największą zaletą jest wyjątkowy smak.
W weekend 6-7 maja zaserwujemy pstrąga tęczowego z młodymi ziemniakami i sałatką wiosenną jako danie spoza karty.
Zapraszamy do rezerwacji stolików:
[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mobile”] Telefon kontaktowy: 784 902 902
[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mail”] e-mail: info@restauracjaakademia.pl
Możesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork