W lutym wyruszamy w sentymentalną podróż po smakach dzieciństwa – tym razem sięgamy po inspirację do regionu, z którego pochodzi nasz manager Rafał. Dość powiedzieć, że pojawią się kluski, rolada czy szpajza… Tak, wybieramy się na Śląsk!
Od 9 lutego serdecznie zapraszamy do Akademii na Paletę Smaków, w której serwujemy dania inspirowane kuchnią śląską, przepisami pochodzącymi spod palców i serc ślunskich om (tak, chodzi o śląskie babcie!).
W specjalnym menu znajdą Państwo:
🍽 Placki ziemniaczane z musem chrzanowym i wędzonym pstrągiem
🍽 Ozory cielęce w galarecie
🍽 Pierogi z kaszanką na musie z jabłek i musztardy
***
🍽 Śląski żur żyniaty z kiełbasą śląską
***
🍽 Wegetariański gulasz z boczniaka z kluskami śląskimi
🍽 Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim i kiszoną kapustą
🍽 Rolada śląska z kluskami śląskimi i modrą kapustą
***
🍽 Szpajza cytrynowa z limoncello i bitą śmietaną
Zapraszamy!
Rezerwacje:
☎️ 784 902 902
🔗 https://restauracjaakademia.pl/rezerwacje/
Adres:
📌 Restauracja Akademia, ul. Różana 2, Warszawa