Listopad to miesiąc, w którym na talerzach króluje gęsina.
Gęś, nazywana arystokracją wśród drobiu, nie dość, że smakuje, to posiada wiele cennych wartości odżywczych!

Restauracja Akademia słynie z wyśmienitej gęsiny. W tym roku, podobnie jak w ubiegłych latach przygotowaliśmy dla Państwa specjalną Paletę Smaków z gęsiną w roli głównej.

Od 10 – 30 listopada serdecznie zapraszamy do Akademii na dania z gęsiny, serwowane w ramach akcji „Gęsina na św. Marcina”.

W specjalnym menu znajdą Państwo:

🪿Carpaccio z półgęska z konfiturą z figi 64,-
🪿Crème brûlée z gęsich wątróbek 56,-
🪿Gęsie żołądki z borowikami 49,-
🪿Krupnik na gęsinie z żołądkami gęsimi 35,-
🪿Pierogi z gęsiną w sosie wiśniowym 69,-
🪿Noga z gęsi z Podlasia z sosem różanym, modrą kapustą i kopytkami 116,-
🪿Cała gęś faszerowana wątróbką, chałką i morelami, podawana z kopytkami, buraczkami i modrą kapustą (dedykowana dla 4 osób) 610,- (Na specjalne zamówienie z 4 – dniowym wyprzedzeniem)

Zapraszamy!

Rezerwacje:
☎️ 784 902 902
🔗 https://restauracjaakademia.pl/rezerwacje/

Adres:
📌 Restauracja Akademia, ul. Różana 2, Warszawa