W staropolskiej kuchni i na staropolskich stołach były przedmiotem kulinarnych westchnień. Mowa o podrobach, produktach, które wywyższył oświeceniowy model dobrego smaku. Na elitarnych barokowych stołach podawano je w dość dużych ilościach. Od jakiegoś czasu powróciły do łask. Coraz częściej zwraca się uwagę na ich zdrowotne korzyści. Jedzone z umiarem dostarczą nam kompleks wszystkich swoich dobrodziejstw, o walorach smakowych nie zapominając.
Podroby zwane piątą ćwiartką zagoszczą w Akademii przez najbliższy miesiąc jako nowa Paleta Smaku. Co przygotował dla Państwa Szef Kuchni, Michał Zygmunt wraz ze swoim zespołem?
Crème brûlée z foie gras i gęsich wątróbek z konfiturą z żurawiną 56,-
Nóżki wieprzowe w galarecie z piklami i chrzanem 44,-
Praliny z kaszanki na musie jabłkowo -musztardowym z konfitura z cebuli 39,-
***
Flaki po warszawsku z pulpetami cielęcymi 34 ,-
***
Poliki wieprzowe z knedlem ze śliwką i piklowaną czerwoną cebulą 64,-
Pierogi z dudkami w emulsji maślanej ze szczypiorkiem 54,-
Poliki z dorsza z soczewicą, dzikim brokułem i salsa paprykową 98,-
***
Puding angielski z owocami i lodami 32,-
Zapraszamy na Paletę Smaków dla ekskluzywnych smakoszy i życzymy smacznego!
Zapraszamy do rezerwacji stolików. Pyszny weekendowy obiad czeka na Was w Akademii!
Telefon kontaktowy: +48 784 902 902
e-mail: info@restauracjaakademia.pl