Poznajcie nasz zespół!
Restauracja Akademia to nie tylko miejsce, to przede wszystkim ludzie, którzy je tworzą. To, że Akademia jest tak fantastycznym miejscem jest przede wszystkim zasługą naszych fantastycznych pracowników, którzy każdego dnia wkładają swoje serce i ciężką pracę, aby każdy nasz Gość wyszedł z Akademii zadowolony i najedzony, a także aby chętnie do nas wracał. Bez tak fantastycznej ekipy nie byłoby Akademii!

Andrzej Sternicki
Główny Manager
W branży gastronomicznej spędził połowę swojego życia. Akademię traktuje jak swoje trzecie dziecko. Ma oko na wszystko i wszystkich. Prywatnie tata dwójki uroczych dziewczynek, które okręcają go sobie wokół palca 😉
Krzysztof Kowalski
Szef Kuchni
Szkolił się we Francji, a doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach w naszym kraju. Tradycyjną, polską kuchnię akcentuje europejskim smakiem i nie boi się wyzwań – eksperymentuje, zaskakująco łączy i odkrywa nieznane…
Marcin
Cukiernik
Marcin to mistrz słodkich wypieków. Spod jego rąk wychodzi kultowy już sernik Akademia czy czekoladowy fondant. Kiedy nie piecze pysznych ciast, uprawia sport – jest miłośnikiem sztuk walk oraz podnoszenia ciężarów.
Michał
Kucharz
Michał jest odpowiedzialny w Akademii za przygotowywanie potraw mięsnych i sosów. Pomimo, że gotowanie to jego prawdziwa pasja, w wolnych chwilach bierze udział w kultowych już wyścigach Wrak Race, odnotowując na tym polu niemałe sukcesy.
Damian
Kucharz
W Akademii jest odpowiedzialny za smak mięs, ryb i sosów. Tradycyjne potrawy kuchni polskiej łączy z nowoczesnymi technikami gotowania. Prywatnie fan sportu, dobrej zabawy i motoryzacji.
Justyna
Kelnerka
Ulubienica naszych stałych Gości. Nie tylko doradzi w kwestii menu i poda przepyszną kawę, ale też można z nią podyskutować o literaturze.
Kamil
Barman
Kamil to restauracyjny żartowniś, potrafi rozładować każdą napietą sytuację. Prywatnie fan sportu, zwłaszcza joggingu.
Daniel
Kelner
Pogodny i przyjaźnie nastawiony do ludzi. Lubi pożartować, podróżować i posłuchać dobrej muzyki. Student Informatyki z zacięciem kulinarnym.

Przemek
Kelner
Zawsze pomocny i zaangażowany. W swojej pracy najbardziej lubi kontakt z ludźmi. Fan piłki nożnej, a zwłaszcza klubu Legia Warszawa.

Patryk
Kelner
Od dziecka pasjonowała go gastronomia, od czterech lat pracuje w Akademii jako kelner. Jego drugie hobby to wina oraz gotowanie w domowym zaciszu dla swoich bliskich.