Nasz zespół

Nasz zespół

Poznajcie nasz zespół!

 

Restauracja Akademia to nie tylko miejsce, to przede wszystkim ludzie, którzy je tworzą. To, że Akademia jest tak fantastycznym miejscem jest przede wszystkim zasługą naszych fantastycznych pracowników, którzy każdego dnia wkładają swoje serce i ciężką pracę, aby każdy nasz Gość wyszedł z Akademii zadowolony i najedzony, a także aby chętnie do nas wracał. Bez tak fantastycznej ekipy nie byłoby Akademii!

Nasz zespól - restauracja Akademia

Andrzej Sternicki

Główny Manager

W branży gastronomicznej spędził połowę swojego życia. Akademię traktuje jak swoje trzecie dziecko. Ma oko na wszystko i wszystkich. Prywatnie tata dwójki uroczych dziewczynek, które okręcają go sobie wokół palca 😉

Krzysztof Kowalski

Szef Kuchni

Szkolił się we Francji, a doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach w naszym kraju. Tradycyjną, polską kuchnię akcentuje europejskim smakiem i nie boi się wyzwań – eksperymentuje, zaskakująco łączy i odkrywa nieznane…

Nasz zespół - restauracja Akademia

Damian

Kucharz

W Akademii jest odpowiedzialny za smak mięs, ryb i sosów. Tradycyjne potrawy kuchni polskiej łączy z nowoczesnymi technikami gotowania. Prywatnie fan sportu, dobrej zabawy i motoryzacji.

Nasz zespół - restauracja Akademia

Justyna

Kelnerka

Ulubienica naszych stałych Gości. Nie tylko doradzi w kwestii menu i poda przepyszną kawę, ale też można z nią podyskutować o literaturze.

Nasz zespół - restauracja Akademia

Kamil

Barman

Kamil to restauracyjny żartowniś, potrafi rozładować każdą napietą sytuację. Prywatnie fan sportu, zwłaszcza joggingu.

Nasz zespół - restauracja Akademia

Daniel

Kelner

Pogodny i przyjaźnie nastawiony do ludzi. Lubi pożartować, podróżować i posłuchać dobrej muzyki. Student Informatyki z zacięciem kulinarnym.

Nasz zespół - restauracja Akademia

Przemek

Kelner

Zawsze pomocny i zaangażowany. W swojej pracy najbardziej lubi kontakt z ludźmi. Fan piłki nożnej, a zwłaszcza klubu Legia Warszawa.

Nasz zespół - restauracja Akademia

Patryk

Kelner

Od dziecka pasjonowała go gastronomia, od czterech lat pracuje w Akademii jako kelner. Jego drugie hobby to wina oraz gotowanie w domowym zaciszu dla swoich bliskich.