
W świecie haute cuisine istnieją składniki, które swoją samą obecnością podnoszą każde danie do rangi sztuki. Kurki należą do tej elitarnej grupy. Ich delikatny, niemal jedwabisty smak i wyjątkowa tekstura czynią je ulubionym składnikiem najlepszych kuchni świata.
W Akademii stworzyliśmy dla nich dedykowane menu, gdzie kurki mogą w pełni zabłysnąć – zarówno w klasycznych, jak i w nowoczesnych interpretacjach.
Kurkowa Paleta Smaków:
- Kurki na maśle ze świeżym koprem
- Kurki w śmietanie ze świeżym koprem
- Pierogi z kurkami i wędzonym twarogiem z okrasą z kurek
- Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem kukurydzianym / serem halloumi
- Zupa kurkowa ze świeżym koprem
- Risotto z kurkami i serem dojrzewającym
- Sandacz z tartą z kurek, grillowaną sałatą rzymską i sosem szczypiorkowym
- Polędwica wołowa z kurkami, sałatką z młodych ziemniaków i fasolki szparagowej i sosem chimichurri
Serdecznie zapraszamy!