Czy ktokolwiek wyobraża sobie polską kuchnię bez kotleta schabowego? My nie znamy takiej osoby.

Schabowy od pokoleń tradycyjnie gości na stołach Polaków. Obok bigosu, pierogów czy kiełbasy jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych potraw, wyróżniających polską kuchnię.

Skoro nasi rodzice, dziadkowie i pradziadkowie z taką przyjemnością siadali do stołu, aby zajadać się wspólnie kotletem schabowym, to dziś patrzymy na to danie przez pryzmat sentymentu. Podczas jedzenia czujemy się znów, jak na obiedzie u mamy czy ukochanej babci. Dlatego z wielką przyjemnością obchodzimy w Akademii dzień, a w zasadzie dni schabowego!

Przez 4 dni (od 7 do 10 listopada) w restauracji Akademia będzie można zjeść klasycznego kotleta schabowego (smażonego na smalcu) z puree ziemniaczanym i zasmażaną kapustą.

Specjalnie dla Was przygotowaliśmy również wersję wegetariańską – schabowego z boczniaków również z kapustą zasmażaną i puree ziemniaczanym. Obydwa warte spróbowania!

Zapraszamy do rezerwacji stolików:

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mobile”] Telefon kontaktowy: +48 784 902 902

[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mail”] e-mail: info@restauracjaakademia.pl

Możesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork