Najczęściej spotykanymi daniami na niedzielny obiad są rosół, kotlety schabowe i… aromatyczne kotlety mielone. W wielu domach przepis na dobre „mielone” przekazywany jest z pokolenia na pokolenie. A czy próbowaliście kotletów mielonych z jelenia?
Jeżeli nie to będziecie mieli okazję nadrobić tę zaległość, bo już w ten weekend podamy je Wam w Akademii, jako wyjątkowe danie spoza karty.
Mięso z dziczyzny ma tą zaletę, że pochodzi od zwierząt, które nie są sztucznie dokarmiane. W dodatku jest bardzo delikatne, smaczne i zdrowe – zdecydowanie chudsze od mięsa zwierząt hodowlanych.
Nasze kotlety mielone z jelenia idealnie komponują się ze wspaniałym puree ziemniaczanym i aromatyczną surówką z buraczków, które podkreślają smak potrawy, nadając jej dodatkowej głębi smaku.
Zapraszamy i zachęcamy do rezerwacji stolików.
[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mobile”] Telefon kontaktowy: +48 784 902 902
[icon type=”rectangle” size=”medium” class=”icon-flip-horizontal” name=”e-mail”] e-mail: info@restauracjaakademia.pl
Możesz również zarezerwować stolik korzystając z systemu rezerwacji The Fork