Sylwestrowy wieczór to wyjątkowy moment w roku, który zasługuje na równie wyjątkową oprawę, dlatego serdecznie zapraszamy Państwa do celebracji tego wydarzenia w Restauracji Akademia.  

Nasz zespół, pod przewodnictwem Szefa Kuchni Michała Zygmunta, przygotował menu pełne kulinarnych arcydzieł, które łączą polską tradycję z międzynarodową finezją, bazując na lokalnych składnikach najlepszej jakości.

Każdy szczegół tej nocy – od starannie dobranych dań przez profesjonalną obsługę oraz autorskie koktajle – stworzy atmosferę, którą zapamiętają Państwo na długo.  

Zapraszamy do rezerwacji stolików w godzinach:

21.00 – 00.30

Rezerwacje przyjmujemy tylko drogą mailową:

info@restauracjaakademia.pl

MENU SYLWESTROWE:

 Aperitiff: GH Mumm Cordon Rouge Brut, France 

Amuse Bouche

Pralina z koziego sera w kruszonce pistacjowej z sosem żurawinowym

PRZYSTAWKI

Pieczona figa z serem Jura Bleu w szynce dojrzewającej

Pieczony rostbef z majonezem truflowym i chipsem z parmezanu

Terrina z łososia z sałatką z kopru włoskiego

Samosy z warzywami z sosem hoisin

ZUPY

Consomme borowikowe z pierożkami borowikowymi 

Orientalna zupa rybna z mlekiem kokosowym i kafirem

DANIA GŁÓWNE

Faszerowane udko kaczki po polsku z sosem żurawinowo-pomarańczowym, puree z batata i gratin z buraka

Polędwica wołowa z ziemniakami Pave, sosem truflowym i nadziewaną cebulą ratatuille warzywnym

Halibut z puree z kalafiora z curry, salsą z granata i orzeszków pinii

Bakłażan w panko z kaszą bulgur, pikantną salsą pomidorową i mietowym serkiem labneh

DESER

Tarta pistacjowa z białą czekoladą

Fondant czekoladowy z śniegiem z białej czekolady i wiśniami na winie

Pomarańczowe Creme Brulee z domową konfiturą z kumkwata.

Koszt kolacji: 490 zł / os.