Sylwestrowy wieczór to wyjątkowy moment w roku, który zasługuje na równie wyjątkową oprawę, dlatego serdecznie zapraszamy Państwa do celebracji tego wydarzenia w Restauracji Akademia.
Nasz zespół, pod przewodnictwem Szefa Kuchni Michała Zygmunta, przygotował menu pełne kulinarnych arcydzieł, które łączą polską tradycję z międzynarodową finezją, bazując na lokalnych składnikach najlepszej jakości.
Każdy szczegół tej nocy – od starannie dobranych dań przez profesjonalną obsługę oraz autorskie koktajle – stworzy atmosferę, którą zapamiętają Państwo na długo.
Zapraszamy do rezerwacji stolików w godzinach:
21.00 – 00.30
Rezerwacje przyjmujemy tylko drogą mailową:
MENU SYLWESTROWE:
Aperitiff: GH Mumm Cordon Rouge Brut, France
Amuse Bouche
Pralina z koziego sera w kruszonce pistacjowej z sosem żurawinowym
PRZYSTAWKI
Pieczona figa z serem Jura Bleu w szynce dojrzewającej
Pieczony rostbef z majonezem truflowym i chipsem z parmezanu
Terrina z łososia z sałatką z kopru włoskiego
Samosy z warzywami z sosem hoisin
ZUPY
Consomme borowikowe z pierożkami borowikowymi
Orientalna zupa rybna z mlekiem kokosowym i kafirem
DANIA GŁÓWNE
Faszerowane udko kaczki po polsku z sosem żurawinowo-pomarańczowym, puree z batata i gratin z buraka
Polędwica wołowa z ziemniakami Pave, sosem truflowym i nadziewaną cebulą ratatuille warzywnym
Halibut z puree z kalafiora z curry, salsą z granata i orzeszków pinii
Bakłażan w panko z kaszą bulgur, pikantną salsą pomidorową i mietowym serkiem labneh
DESER
Tarta pistacjowa z białą czekoladą
Fondant czekoladowy z śniegiem z białej czekolady i wiśniami na winie
Pomarańczowe Creme Brulee z domową konfiturą z kumkwata.
Koszt kolacji: 490 zł / os.