Z okazji nadchodzącego Dnia św. Marcina zapraszamy do odkrywania tradycji, która łączy pokolenia.
Spożywanie dań z gęsiną jest głęboko zakorzenione w naszej kulturze, symbolizuje obfitość i radość. Z tej okazji jak co roku, przygotowaliśmy dla Państwa gęś serwowaną w różnorodnych odsłonach, z aromatycznymi dodatkami i sezonowymi składnikami.
W dniach 8 listopada – 29 listopada serdecznie zapraszamy do Akademii na dania z gęsiny, serwowane w ramach akcji „Gęsina na św. Marcina”.
Menu:
– Carpaccio z półgęska z konfiturą z figi
– Crème brûlée z gęsich wątróbek
– Gęsie żołądki z borowikami
– Krupnik na gęsinie z żołądkami gęsimi
– Pierogi z gęsiną w sosie wiśniowym
– Noga z gęsi z Podlasia z sosem różanym, modrą kapustą i kopytkami
– Cała gęś faszerowana wątróbką, chałką i morelami, podawana z kopytkami, buraczkami i modrą kapustą (dedykowana dla 4 osób, na specjalne zamówienie z 4 – dniowym wyprzedzeniem).
Zachęcamy do rezerwacji stolików i odkrywania smaków, które przybliżą Was do polskiej kultury i tradycji.