Listopad w Akademii tradycyjnie pachnie gęsiną. 😌

To właśnie w tym czasie, gdy przypada dzień św. Marcina, w Polsce od wieków podaje się gęś – symbol dostatku i kulinarnego kunsztu.

Dania, które przypominają, że jesień może smakować wyjątkowo.

Pełne menu:

▪️ Carpaccio z półgęska z konfiturą z figi 

▪️ Crème brûlée z gęsich wątróbek i foie gras z chutney z dyni

▪️ Gęsie żołądki z borowikami w emulsji maślanej 

▪️ Krupnik na gęsinie z żołądkami gęsimi 

▪️ Pierogi z gęsiną w sosie wiśniowym 

▪️ Noga z gęsi z Podlasia z sosem różanym, modrą kapustą i kopytkami  

Na specjalne zamówienie z 4 – dniowym wyprzedzeniem

▪️ Cała gęś faszerowana wątróbką, chałką i morelami, podawana z kopytkami, buraczkami i modrą kapustą (dedykowana dla 4 osób)