Kochani Goście!
Z przyjemnością ogłaszamy dołączenie Restauracji Akademia do znakomitego festiwalu smaków jakim jest Fine Dining Week !
To inicjatywa zrzeszająca najlepsze restauracje premium w jednym miejscu, zachęcająca do poznania nowych lokali i wypróbowania specjalnego menu serwowanego w ramach tego wydarzenia.
Nasz Szef Kuchni Michał Zygmunt przygotował wyjątkowe menu na tę okoliczności i napiszemy nieskromnie, że jego propozycje to prawdziwe kulinarne arcydzieła.
Mamy nadzieję, że te dania przybliżą Wam ideę, którą się kierujemy, czyli sezonowa kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu.
W menu znajdziecie:
Kwiat cukinii faszerowany musem z grzybów i ricotty, sos tzatziki
Dorada z risotto homarowym i dzikim brokułem
Pierś kaczki z puree z batatów, chutney z nektarynki i marynowaną brzoskwinią
Krem z białej czekolady z owocami sezonowymi