Przystawki
Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką | 48 zł |
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem | 42 zł |
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami | 59 zł |
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami | 69 zł |
Sałata z kozim serem, awokado i owocami | 58 zł |
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną | 380/580 zł |
Zupy
Domowy rosół z makaronem przepiórczym | 27 zł |
Zupa krem z pomidorów malinowych z creme fariche | 34 zł |
Zupa cebulowa z grzanką z serem Bursztyn | 38 zł |
Dania główne
Risotto truflowe w serze Bursztyn | 69 zł |
Pierogi z wędzonym twarogiem i pieczonymi ziemniakami, palone masło | 49 zł |
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku | 59 zł |
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi | 87 zł |
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza | 79 zł |
Polędwica wołowa z foie gras, szpinakiem, puree pietruszkowym i sosem truflowym | 188 zł |
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą | 78 zł |
Sandacz z sosem rakowym, puree ziemniaczanym i dzikim brokułem | 82 zł |
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem | 68 zł |
Menu degustacyjne (5-cio daniowe) | 249 zł |
Desery
Tarta śliwkowa z lodami czekoladowymi ze śliwka w burbonie | 32 zł |
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi | 32 zł |
Crème brûlée | 32 zł |
Sernik „Akademia” | 34 zł |
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym | 38 zł |
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą | 59 zł |
Paleta smaków
Wędzony węgorz na blinach gryczanych, kwaśną śmietaną i kawiorem keta | 74 zł |
Ozorki w galarecie z piklami i chrzanem | 49 zł |
Jajka faszerowane z domowym majonezem szczypiorkowym | 42 zł |
Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą | 36 zł |
Pieczeń cielęca w sosie chrzanowym z kopytkami i fasolką szparagową | 82 zł |
Sandacz po polsku z sosem jajecznym, zielonymi warzywami i puree ziemniaczanym | 82 zł |
Kotlet jajeczny z gotowanymi ziemniakami i sałatą masłową | 54 zł |
Mazurek kajmakowy | 32 zł |
W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.