Która to już edycja, trudno zliczyć, zresztą to nieważne – ważne, że ciągle uwielbiacie nasze schabowe!

25 lutego – 3 marca – Festiwal Kotleta Schabowego

 

Szanowni Goście,

Serdecznie zapraszamy do Akademii na kolejną edycję Festiwalu Kotleta Schabowego,

 w specjalnym menu znajdziemy:

1.Kotlet schabowy w panierce z francuskimi ziemniakami i kapustą zasmażaną   39 zł

Pork breaded cutlet with la ratte potatoes and fried cabbage

 2.Kotlet schabowy po mediolańsku z pieczarkami, papryką i pomidorami   39 zł

Cotoletta ala milanesse with mushrooms, peppers and tomatoes

3.Kotlet schabowy z pieczarkami i cebulą   39 zł

Pork breaded cutlet with mushrooms and onion

 4.Kotlet schabowy po myśliwsku z boczkiem, pieczarkami i kiszonym ogórkiem   39 zł

Pork breaded cutlet with bacon, mushrooms and pickled cucumber

 5.Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany mozzarellą   39 zł

Pork breaded cutlet with mushrooms and mozzarella cheese

 6.Kotlet schabowy z salsą pomidorową, parmezanem i rukolą   39 zł

Pork breaded cutlet with tomato salsa, parmesan and arugula

 7.Kotlet schabowy z kością, mizeria z koprem   39 zł

Pork breaded cutlet with cucumber in cream and dill

 Dodatki do wyboru:

 Frytki, ziemniaki zapiekane, ziemniaki z wody

French fries, baked potatoes, boiled potatoes

 

Serdecznie zapraszamy!

Rezerwujcie czas! Widzimy się niedługo!

Zapraszamy do Akademii wszystkich miłośników!

Festiwal Kotleta Schabowego w Restauracji Akademia

Czy schabowy może się znudzić? Nie ma takiej możliwości! Dobrze przygotowany sprawia, że to danie które kochają wszyscy nie tylko w Polsce. Nasi zagraniczni goście są zachwyceni smakiem prawdziwego polskiego kotleta schabowego. A w czym tkwi sekret naszych schabowych? W miłości i pasji jaką nasz Szef Kuchni Krzysztof Kowalski wkłada w przygotowanie każdego dania, jakie wychodzi z pod jego ręki.