Która to już edycja, trudno zliczyć, zresztą to nieważne – ważne, że ciągle uwielbiacie nasze schabowe!
25 lutego – 3 marca – Festiwal Kotleta Schabowego
Szanowni Goście,
Serdecznie zapraszamy do Akademii na kolejną edycję Festiwalu Kotleta Schabowego,
w specjalnym menu znajdziemy:
1.Kotlet schabowy w panierce z francuskimi ziemniakami i kapustą zasmażaną 39 zł
Pork breaded cutlet with la ratte potatoes and fried cabbage
2.Kotlet schabowy po mediolańsku z pieczarkami, papryką i pomidorami 39 zł
Cotoletta ala milanesse with mushrooms, peppers and tomatoes
3.Kotlet schabowy z pieczarkami i cebulą 39 zł
Pork breaded cutlet with mushrooms and onion
4.Kotlet schabowy po myśliwsku z boczkiem, pieczarkami i kiszonym ogórkiem 39 zł
Pork breaded cutlet with bacon, mushrooms and pickled cucumber
5.Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany mozzarellą 39 zł
Pork breaded cutlet with mushrooms and mozzarella cheese
6.Kotlet schabowy z salsą pomidorową, parmezanem i rukolą 39 zł
Pork breaded cutlet with tomato salsa, parmesan and arugula
7.Kotlet schabowy z kością, mizeria z koprem 39 zł
Pork breaded cutlet with cucumber in cream and dill
Dodatki do wyboru:
Frytki, ziemniaki zapiekane, ziemniaki z wody
French fries, baked potatoes, boiled potatoes
Serdecznie zapraszamy!
Rezerwujcie czas! Widzimy się niedługo!
Zapraszamy do Akademii wszystkich miłośników!
Czy schabowy może się znudzić? Nie ma takiej możliwości! Dobrze przygotowany sprawia, że to danie które kochają wszyscy nie tylko w Polsce. Nasi zagraniczni goście są zachwyceni smakiem prawdziwego polskiego kotleta schabowego. A w czym tkwi sekret naszych schabowych? W miłości i pasji jaką nasz Szef Kuchni Krzysztof Kowalski wkłada w przygotowanie każdego dania, jakie wychodzi z pod jego ręki.