O Akademii

Ресторан

O Akademii

Создание

Ресторан «Академия» был создан со страстью и любовью к традициям. Идея о создании ресторана родилась в умах нескольких гастрономических энтузиастов, которые долго искали правильную формулу для своего проекта. С самого начала для них было совершенно очевидно только одно — без достойной команды ни один проект не имеет шансов на успех… Своей идеей они заразили великолепного шеф-повара, а также превосходных барменов и официантов, которым не чужд профессионализм. В целях заботы о деталях к сотрудничеству были приглашены выдающиеся графические дизайнеры Анджей Понговски и Томаш Томашевски, чьими работами можно полюбоваться в интерьере ресторана «Академия». Команда, которой может похвастаться ресторан, состоит из невероятно талантливых поваров, опытных официантов, специалистов по кейтерингу и всех тех, без которых ресторан не мог бы существовать. Если вы не знаете, где можно вкусно поесть в Варшаве, добро пожаловать в ресторан «Академия»!

Gdzie dobrze zjeść w Warszawie?, Restauracja Akademia, nasz zespół, najlepsza restauracja w Warszawie

 

Gdzie dobrze zjeść w Warszawie - Akademia Restauracja, szef kuchni

 

Шеф-повар

Patryk Paszke

Swoje pierwsze kroki jako kucharz stawiał za granicą, w Glasgow. Tradycyjną, polską kuchnię akcentuje nowoczesny, europejskim smakiem i nie boi się wyzwań — eksperymentuje, zaskakująco łączy i odkrywa nieznane…

Nasz szef kuchni — Patryk Paszke, to kucharz zbudowany z pasji, talentu i miłości do gotowania. Patryk posiada ponad dziesięcioletnie doświadczenie jako kucharz. Pierwsze kroki w zawodzie stawiał w restauracji Fratteli Sarti w Glasgow, gdzie zakończył karierę na stanowisku Głównego Kucharza. Po powrocie do kraju przez wiele lat był Zastępcą Szefa Kuchni Flaming&Co.  Od 2013 roku z przerwami pracuje w Restauracji Akademia, początkowo jako Kucharz, a następnie jako Zastępca Szefa Kuchni. Od kilku miesięcy ze smakiem szefuje zespołem kucharzy Restauracji Akademia.

Zachwyca bogactwem smaków, dba o każdy, nawet najdrobniejszy, szczegół i inspiruje do odkrycia na nowo tego, co od dawna dobrze znamy. Jest to młody, lecz bardzo ambitny i utalentowany kucharz, który nie ustaje w poszukiwaniu nowych pomysłów i inspiracji. Regularnie uczestniczy w szkoleniach, stażach i pokazach kulinarnych i dąży do perfekcji w swoim fachu. Wiecie już, gdzie dobrze zjeść w Warszawie?

 

Media o nas

СМИ

о ресторане

Ресторан Академия

в прессе

restauracja Akademia, najlepsza restauracja w Warszawie  Nasze Miasto Warszawa, gdzie dobrze zjeść w Warszawie, restauracja Akademia  Businesswomen&Life, gdzie dobrze zjeść w Warszawie, restauracja Akademia

Ресторан Академия

в Интернете

  • Activist — Pierwsza w Warszawie beczka Jack Daniels Single Barrel czytaj
  • Forbes — Jack Daniel’s Single Barrel Tennessee przyjechał do Akademii czytaj
  • F5 — 5 restauracji w Warszawie, do których możesz zabrać rodziców i nie będzie obciachu czytaj
  • ALEMEKSYK — Restauracja Akademia z dedykowaną beczką Jack Daniel’s Single Barrel czytaj
  • Poradnik Restauratora — Prosto z destylarni w Lynchburgu, ze specjalną dedykacją dla Restauracji Akademia czytaj
  • KUKBUK — Gdzie jadają polscy celebryci czytaj
  • Saladbook — Gdzie zjeść w Warszawie? czytaj
  • Warszawa Nasze Miasto — Sałatka jarzynowa, kiełbasa i jajka w majonezie. Niecodzienna uczta w Akademii czytaj
  • Haveabite — Zabierz mamę do restauracji! 5 gastro miejsc na dzień matki czytaj