Przystawki

Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką48 zł
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem42 zł
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami59 zł
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami69 zł
Sałata z kozim serem, awokado i owocami58 zł
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną380/580 zł

Zupy

Domowy rosół z makaronem przepiórczym27 zł
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową32 zł
Zupa botwinkowa z kwaśną śmietaną i świeżym koprem34 zł

Dania główne

Pierogi z wędzonym twarogiem i pieczonymi ziemniakami z okrasą z cebuli49 zł
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku59 zł
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi87 zł
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza79 zł
Noga kaczki confit z kopytkami, karmelizowanymi młodymi burakami i sosem rabarbarowym82 zł
Biodrówka jagnięca w ziołowej panierce z młodymi marchewkami, puree truflowym
i sosem tymiankowym
110 zł
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą78 zł
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem68 zł
Menu degustacyjne (5-cio daniowe)249 zł

Desery

Tarta śliwkowa z lodami czekoladowymi ze śliwka w burbonie32 zł
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi32 zł
Crème brûlée32 zł
Sernik „Akademia”34 zł
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym38
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą59

Paleta smaków

Szparagi z jajkiem poche i sosem holenderskim / *suplement: wędzony łosoś 18 zł49 zł
Burrata ze szparagami i pomidorami malinowymi, pesto z czosnku niedźwiedziego59
Pyry z gzikiem i szparagami49 zł
Zupa krem ze szparagów z płatkami migdałów32
Risotto szparagowe w polskim serze dojrzewającym69 zł
Dorada z zielonymi szparagami, ziemniakami i ratatouille z bobem84 zł
Polędwica wołowa ze szparagami, fondantem ziemniaczanym i sosem bearnaise158 zł
Kisiel wiśniowy z lodami chałwowymi34 zł

W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.