Przystawki
Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką | 48 zł |
Śledź z czerwoną cebulą, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem | 42 zł |
Tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami | 59 zł |
Carpaccio wołowe na musie truflowym z kaparami | 69 zł |
Sałata z kozim serem, awokado i owocami | 58 zł |
Kawior Antonius Siberian 5* (30g/50g) z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną | 380/580 zł |
Zupy
Domowy rosół z makaronem przepiórczym | 27 zł |
Zupa krem z białych warzyw z oliwą truflową | 32 zł |
Zupa botwinkowa z kwaśną śmietaną i świeżym koprem | 34 zł |
Dania główne
Pierogi z wędzonym twarogiem i pieczonymi ziemniakami z okrasą z cebuli | 49 zł |
Pierogi z cielęciną z okrasą z boczku | 59 zł |
Łosoś Nori z domowym sosem teriyaki i majonezem wasabi | 87 zł |
Tagliatelle w bisque homarowym z owocami morza | 79 zł |
Noga kaczki confit z kopytkami, karmelizowanymi młodymi burakami i sosem rabarbarowym | 82 zł |
Biodrówka jagnięca w ziołowej panierce z młodymi marchewkami, puree truflowym i sosem tymiankowym | 110 zł |
Królik w sosie warzywnym z kopytkami i zasmażaną kapustą | 78 zł |
De Volaille z kurczaka kukurydzianego z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem | 68 zł |
Menu degustacyjne (5-cio daniowe) | 249 zł |
Desery
Tarta śliwkowa z lodami czekoladowymi ze śliwka w burbonie | 32 zł |
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi | 32 zł |
Crème brûlée | 32 zł |
Sernik „Akademia” | 34 zł |
Fondant czekoladowy z białą czekoladą na musie wiśniowym | 38 zł |
Selekcja francuskich serów z domową konfiturą | 59 zł |
Paleta smaków
Szparagi z jajkiem poche i sosem holenderskim / *suplement: wędzony łosoś 18 zł | 49 zł |
Burrata ze szparagami i pomidorami malinowymi, pesto z czosnku niedźwiedziego | 59 zł |
Pyry z gzikiem i szparagami | 49 zł |
Zupa krem ze szparagów z płatkami migdałów | 32 zł |
Risotto szparagowe w polskim serze dojrzewającym | 69 zł |
Dorada z zielonymi szparagami, ziemniakami i ratatouille z bobem | 84 zł |
Polędwica wołowa ze szparagami, fondantem ziemniaczanym i sosem bearnaise | 158 zł |
Kisiel wiśniowy z lodami chałwowymi | 34 zł |
W przypadku grup 5-osobowych i większych doliczamy 12,5% serwisu.