O Akademii

Restauracja

Akademia

Powstanie

Akademii

Restauracja Akademia stworzona została z pasji i zamiłowania do tradycji. Pomysł powołania jej do życia zrodził się w głowach kilku gastronomicznych entuzjastów, którzy długo poszukiwali właściwej formuły, swojego projektu. Od samego początku oczywiste było dla nich tylko jedno – bez właściwego zespołu żaden projekt nie ma szans na powodzenie… Swoją ideą zarazili znakomitego Szefa Kuchni, doskonałych barmanów i kelnerów, którym profesjonalizm nie jest obcy. Dbając o szczegół, zaprosili do współpracy niezwykłych grafików – Andrzeja Pągowskiego oraz Tomasza Tomaszewskiego, których prace można podziwiać we wnętrzu Akademii. Zespół, którym chwali się restauracja to połączenie niezwykle uzdolnionych kucharzy, doświadczonej obsługi kelnerskiej, specjalistów od cateringu oraz wszystkich tych, bez których restauracja nie mogłaby istnieć. Jeśli nie wiesz, gdzie dobrze zjeść w Warszawie, zapraszamy do Akademii!

Gdzie dobrze zjeść w Warszawie?, Restauracja Akademia, nasz zespół, najlepsza restauracja w Warszawie

 

Gdzie dobrze zjeść w Warszawie - Akademia Restauracja, szef kuchni

 

Szef Kuchni

Patryk Paszke

Swoje pierwsze kroki jako kucharz stawiał za granicą, w Glasgow. Tradycyjną, polską kuchnię akcentuje nowoczesny, europejskim smakiem i nie boi się wyzwań – eksperymentuje, zaskakująco łączy i odkrywa nieznane…

Nasz szef kuchni – Patryk Paszke, to kucharz zbudowany z pasji, talentu i miłości do gotowania. Patryk posiada ponad dziesięcioletnie doświadczenie jako kucharz. Pierwsze kroki w zawodzie stawiał w restauracji Fratteli Sarti w Glasgow, gdzie zakończył karierę na stanowisku Głównego Kucharza. Po powrocie do kraju przez wiele lat był Zastępcą Szefa Kuchni Flaming&Co.  Od 2013 roku z przerwami pracuje w Restauracji Akademia, początkowo jako Kucharz, a następnie jako Zastępca Szefa Kuchni. Od kilku miesięcy ze smakiem szefuje zespołem kucharzy Restauracji Akademia.

Zachwyca bogactwem smaków, dba o każdy, nawet najdrobniejszy, szczegół i inspiruje do odkrycia na nowo tego, co od dawna dobrze znamy. Jest to młody, lecz bardzo ambitny i utalentowany kucharz, który nie ustaje w poszukiwaniu nowych pomysłów i inspiracji. Regularnie uczestniczy w szkoleniach, stażach i pokazach kulinarnych i dąży do perfekcji w swoim fachu. Wiecie już, gdzie dobrze zjeść w Warszawie?

 

Media o nas

Media

o Akademii

Akademia

w prasie

restauracja Akademia, najlepsza restauracja w Warszawie  Nasze Miasto Warszawa, gdzie dobrze zjeść w Warszawie, restauracja Akademia  Businesswomen&Life, gdzie dobrze zjeść w Warszawie, restauracja Akademia

Akademia

w Internecie

  • Activist – Pierwsza w Warszawie beczka Jack Daniels Single Barrel czytaj
  • Forbes – Jack Daniel’s Single Barrel Tennessee przyjechał do Akademii czytaj
  • F5 – 5 restauracji w Warszawie, do których możesz zabrać rodziców i nie będzie obciachu czytaj
  • ALEMEKSYK – Restauracja Akademia z dedykowaną beczką Jack Daniel’s Single Barrel czytaj
  • Poradnik Restauratora – Prosto z destylarni w Lynchburgu, ze specjalną dedykacją dla Restauracji Akademia czytaj
  • KUKBUK – Gdzie jadają polscy celebryci czytaj
  • Saladbook – Gdzie zjeść w Warszawie? czytaj
  • Warszawa Nasze Miasto – Sałatka jarzynowa, kiełbasa i jajka w majonezie. Niecodzienna uczta w Akademii czytaj
  • Haveabite – Zabierz mamę do restauracji! 5 gastro miejsc na dzień matki czytaj